Is på marengs

Is på marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isdessert

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde )

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
100 g.valnøddekerner
3 æggehvider
2 dl.sukker
 
 Is:
3 æggeblommer
0.5 dl.flormelis
4 dl.piskefløde
150 g.Daim-chokolade
50 g.mørk smeltechokolade
 
 
Opskrift:
Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i til massen bliver sej. Vend nødderne i. Smør marengsmassen ud på et stykke bagepapir der er smurt med lidt smør og drysset med lidt mel. Brug en springforms kant som skabelon. Stil bunden på midterste rille i en 150 grader varm ovn og bag ca 50 min. Køl bunden af. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Pisk fløden til let skum og vend den i æggesnapsen. Hak de to slags chokolader fint og bland i. Læg marengsbunden på et serveringsfad med springformskanten rundt om. Fordel ismassen ovenpå og glat overfladen. Lav evt. et mønster med en gaffel. Stil formen tildækket i fryseren ca 5 timer.

Servering:
Fjern formen og sigt kakao over kagen før servering. Pynt eventuelt med årstidens bær.





karakterer:
Opskriften er vist 31466 gange,
og udskrevet 1072 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-23 08:46:30
Hvis jeg ikke fik givet karakter før, så får den helt klar et 10-tal af mig!

  -   2011-03-23 08:42:05
Super dessert. Alle aldersgrupper i familien var vilde med den.Jeg skal helt sikkert lave den igen om 14 dage, når en anden "gren" af familien kommer til middag.

  -   2008-09-21 20:04:39
En rigtig god dessert, som jeg sikkert vil lave igen.

  -   2008-06-28 15:22:06
Genial opskrift :)

  -   2008-01-01 13:04:01
En rigtig god dessert, den gik lige ind.

  -   2005-01-01 01:01:01
Mine gæster var vilde med desserten. - jeg lavede den nogle dage før og og den ud af fryseren ca. ½ time inden servering.