Is på marengs
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde ) Indsendt : Red : |
|
|
Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i til massen bliver sej. Vend nødderne i. Smør marengsmassen ud på et stykke bagepapir der er smurt med lidt smør og drysset med lidt mel. Brug en springforms kant som skabelon. Stil bunden på midterste rille i en 150 grader varm ovn og bag ca 50 min. Køl bunden af. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Pisk fløden til let skum og vend den i æggesnapsen. Hak de to slags chokolader fint og bland i. Læg marengsbunden på et serveringsfad med springformskanten rundt om. Fordel ismassen ovenpå og glat overfladen. Lav evt. et mønster med en gaffel. Stil formen tildækket i fryseren ca 5 timer.
Servering: Fjern formen og sigt kakao over kagen før servering. Pynt eventuelt med årstidens bær. |
|
Opskriften er vist 31464 gange,
og udskrevet 1072 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2011-03-23 08:46:30 Hvis jeg ikke fik givet karakter før, så får den helt klar et 10-tal af mig! Kirsten - 2011-03-23 08:42:05 Super dessert. Alle aldersgrupper i familien var vilde med den.Jeg skal helt sikkert lave den igen om 14 dage, når en anden "gren" af familien kommer til middag. Birte - 2008-09-21 20:04:39 En rigtig god dessert, som jeg sikkert vil lave igen. Stine - 2008-06-28 15:22:06 Genial opskrift :) Bente - 2008-01-01 13:04:01 En rigtig god dessert, den gik lige ind. Jette - 2005-01-01 01:01:01 Mine gæster var vilde med desserten. - jeg lavede den nogle dage før og og den ud af fryseren ca. ½ time inden servering. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne