Finsk brød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr smør og hvedemel til en grynet masse.
Tilsæt sukker og ælt dejen sammen.
Den virker noget grynet i begyndelsen, men samler sig hurtigt.
Sæt dejen på køl ½ time.
Tril den i fingertykke stænger og skær dem i 3-4 cm. lange stykker.
Bland hakkede mandler og perlesukker på en tallerken.
Pensl kagerne med æg og vend dem i mandelblandingen. Sæt kagerne påplade med bagepapir. Bages ca 8 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstøverste rille. |
|
Opskriften er vist 179889 gange,
og udskrevet 8453 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (79 stemmer) |
|
Kommentarer Verner - 2020-11-07 15:06:29 For kort bagetid. anonym - 2014-12-11 15:46:32 Frygtelig opskrift!!! Kagerne "smeltede" I ovnen efter 5 min!!! Anette - 2013-01-11 22:00:16 rigtig gode - sprøde og velsmagende. Jeg foretrækker at hakke mandlerne som de er uden at smutte dem først. Det giver kagerne et flottere udtryk! the julemand - 2012-12-09 20:00:50 JUBIE den er bare GOD !! har lige lavet dem til familien de syntes de er gode :D Mette - 2012-12-09 15:48:31 De er rigtig gode jeg fik 115 ud f det :D Katrine - 2012-12-08 17:32:20 uhmm hvor blev de gode, jeg fik lavet 63 gode stykker :) villiam - 2012-12-02 14:42:17 de smager rigtigt godt og det er meget nem opskrift. :) m-n-f - 2011-12-09 13:33:50 dette er den bedste opskrift i verden på finsk brød jeg har smagt lene - 2011-11-26 16:19:54 For at få dejen til at hænge sammen, saml den med lidt sammenpisket æg. Det er nemmest at anvende en foodprocessor til hele arbejdet. Per - 2011-02-10 19:36:55 I stedet for at trille dejen ud i fingertykke stænger, så tag en portion dej og rul den ud på et melet bord. Prøv at holde den nogenlunde firkantet. Tykkelse som fingertykt. Skær derefter dejen i strimler på den lange led og derefter på den korte led 3-4 cm. Det hele holdes sammen og nu kan man nemt pensle den, komme mandler og sukker på, og flytte stykkerne over på bagepladen. Det er meget hurtigere og kagerne bliver flottere. Heidi - 2010-12-11 15:47:56 Mums - de er virkelig gode. Fulgte rådet med lidt bagepulver og kanel på toppen. Dét blev de rigtig meget bedre af. Dorthe - 2010-09-05 09:01:08 Super godt tip Helena. Har lige lavet dem med bagepulver og kanelsukker på, MUMS hvor var de gode ;) Helena - 2009-12-21 21:30:42 Det er en rigtig god opskrift, men et lille tip ville være at putte kanel-sukker på og putte lidt bagepulver i... Så bliver de lidt mere luftige og smager meget bedre :) Camilla - 2009-12-02 14:44:48 så er de lige blevet bagt igen. De skal bare laves hver jul. Min søn elsker dem og også hunden...gg :o) camilla - 2008-12-16 17:21:02 Rigtig gode finskbrød. Min søn elsker dem. Kan varmt anbefales. smukkeh mig - 2008-12-10 17:00:53 har lige lavet den på min skole og alle synes de smagte total godt katti19 - 2007-12-21 22:17:33 MUMS! siger jeg bare. har lkige lavet dem, og de er simpelthend bare så gode, Skulle dog bruge væsentlig flere mandler :0) sidse - 2007-11-11 16:04:57 der er meget smør i Louise - 2007-09-15 14:25:29 kan ikk få dejen til at hænge sammen uden æg i... også selvom smøret havde stue temp. :( Homemade - 2007-06-16 14:45:56 *smule Homemade - 2007-06-16 14:45:11 en rigtig lækker opskrift. man kan putte korn fra ½ vanlije stang i og kagerne bliver en lille smale bedre anonym - 2006-12-25 10:05:16 kan bedre lide dem jeg selv laver med min søde mor ! , ingen kan blive bedre end hende ! mathuas - 2006-12-18 14:58:10 den er det beste jeg har smagt Mie - 2006-12-06 12:45:12 Jeg kan ikke lide finsk brød, men jeg elsker disse de er bare så gode. mia - 2006-12-04 14:57:58 de er bare gode, de smager næsten ligsom speicer Hanne - 2006-12-01 14:16:13 De er dejlige luftige kan næsten ikke få nok c;") Dictes mor - 2005-01-01 01:01:01 Uhm de er bare rigtig lækre, jeg fik knap 70 stk Lillian - 2005-01-01 01:01:01 Helt ok. Jeg udelod mandler og tilsatte en lille smule vanille i stedet. Der blev 45 finskbrød ud af portionen. anna og oscar - 2005-01-01 01:01:01 den ser god ud. B og A - 2005-01-01 01:01:01 det er en rigtig god opskrift den smager rigtigt godt!.. jane - 2005-01-01 01:01:01 De er bare rigtig gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne