Sprøde klejner 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr smørret i melet og bland sukker og citronskal i.
Ælt dejen sammen med æg og fløde, og lad den hvile koldt et par timer.
Rul dejen tyndt ud og skær den i strimler på 8x3 cm. Skær en 2 cm. langridse, og træk den ene ende af dejen igennem. Varm palmin eller olie op, til en franskbrødsternning bliver gyldenbrun på 1 minut, 180 grader C. Kog klejnerne gyldenbrune 3-4 stykker ad gangen. Læg dem på fedtsugende papir. Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i tætsluttende dåser. Vredne klejner kan lægges på en bakke med bagepapir og stilles køligt et par døgn inden de koges. |
|
Opskriften er vist 49394 gange,
og udskrevet 1956 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (49 stemmer) |
|
Kommentarer qf1961 - 2013-12-14 07:19:47 brugte kun 400g mel,samt 100g kartoffelmel. Brugte 1 kg palmin ved 180gr havde en klejnesporer der havde mål 3cm med tilhørende hul i midten så det var kun at skære dem af i 8cm længde. og jeg fik nogle supersprøde klejner der smagte lige som de skulle. FANTASTISK NEMT som første gangs prøver. LLN - 2008-12-06 18:24:16 I flere år har jeg lavet nogle virkelig gode klejner, i år var opskriften væk, derfor brugte jeg denne, det skulle jeg aldrig have gjort! De smager virkelig af "ingenting" og sprøde - jo det er de - for sprøde. Prøv at komme hjortetaksalt og kardemomme i, det vil give smag. Det ærgrer mig, at jeg ikke tænkte over det jeg lavede dejen. LKJ. - 2005-01-01 01:01:01 Virkelig fine |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne