Honningkagehjerter
Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt honningen, så den er flydende, men ikke for varm (højst 30 grader).
Rør honning og mel sammen.
Lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet 2-3 dage.
Rør potaske ud i koldt vand og kom sammen med resten af ingredienserne i fordejen og ælt den sammen som en mørdej. Læg dejen koldt til næste dag. Rul dejen ud i ½-¾ cm's tykkelse og udstik den med hjerteforme ca. 9 cm. Bag kagerne 7-10 minutter ved 175 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille. Læg kagerne køligt i en åben plastpose, et viktualierum eller køle/svaleskab er passende. Så kagerne kan suge fugt og blive bløde, kom evt. en skrællet kartoffel i posen. Senere kommes kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig i adskillige måneder. Pensl hjerterne med smeltet chokolade eller overtræk med glasur. Overtræk: Smeltet chokolade eller glasur af 4 dl. flormelis og 1 æggehvide. Glasur: Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt ½ æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har en passende konsistens. Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille hul i hjørnet, og sprøjt glasur på kagerne. Når kagerne er pyntet, skal de tørre og bør ikke lægges oven på hinanden så kan glasuren knække. |
|
Opskriften er vist 54496 gange,
og udskrevet 1512 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Morten - 2010-01-01 17:44:26 Prøv også at udstikke runde bunde, som flækkes, fyldes med smørcreme og overtrækkes med chokolade. Rasmus - 2005-01-01 01:01:01 Det er ABSOLUT ikke nødvendigt med så store mængder hjortetakssalt og potaske. Da hjortetakssalt er ammoniumbasseret vil det danne amoniakdampe. Mette - 2005-01-01 01:01:01 de er vildt gode med brun glasur Laura - 2005-01-01 01:01:01 super opskrift prøv den! og tusind tak for opskriften!!! Maria og hendes Mor - 2005-01-01 01:01:01 er bare vildt gode!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne