Fastelavnsboller med glasur

Fastelavnsboller med glasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med glasur, billede 4 Fastelavnsboller med glasur, billede 1 Fastelavnsboller med glasur, billede 2 Fastelavnsboller med glasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
   
  Fyld
300 gram Ren rå marcipan
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
 
Opskrift:
Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun. Gæren opløses i lidt af den lune fløde. Al væsken blandes med salt, sukker og mel. Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.

Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse. Skær den i firkanter på 10x10 cm, og læg lidt marcipan på hvert dejstykke. Luk firkanterne sammen og form den til boller. Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æg og lad dem efterhæve på pladen.

Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210 grader C. alm. ovn.

De afkølede boller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 128099 gange,
og udskrevet 3606 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20728 (4935 kcal)
KJ pr. stk. 1727 (411 kcal)
Vægt ialt 1249 gram
Vægt pr. stk. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1659 KJ (395 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 21.6 gram
Kulhydrat 44.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-14 23:17:32
Den første var okay, den næste fik man kvalme af.. Alt for salte! Måske har det noget at gøre med at vi brugte bagepulver i stedet for gær? - og vi puttede ikke marzipan i, men en vanillecreme fra en anden opskrift herinde... Men alt i alt ikke en særlig god smags oplevelse, ligger som en sten i maven

  -   2010-02-13 13:18:23
de er rigtig gode.og de er gode til heste.