Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos

Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 9 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos, billede 4 Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos, billede 1 Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos, billede 2 Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
  Abrikosmos:
200 gram Tørrede abrikoser 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. vejer ca. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
100 gram Ren rå marcipan
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Opskrift:
Opløs gær, salt og sukker i den kolde mælk.
Tilsæt kardemomme og en tredjedel af melet og pisk i nogle minutter.

Tilsæt gradvist resten af melet og ælt dejen igennem til den er blød, men ikke klistret. Hviler 10 minutter.

Rul dejen ud i en firkant (40x50 cm) på et meldrysset bord. Dæk to tredjedele af dejen med det kolde smør i tynde skiver. Vent til smørret er blevet smidigt, fold den udækkede tredjedel ind over den midterste tredjedel og derefter en gang til.
Læg dejen i køleskabet og vent 10-15 minutter.

Rul dejen ud endnu en gang og fold igen i tre lag. Lad dejen hvile 10-15 minutter.

Rul derefter ud i 0.5 cm tykkelse. Skær firkanter, der måler ca. 11x11 cm. Læg 1-2 tsk fyld på hver firkant. Firkanterne lukkes og klemmes grundigt til.

De vendes, Pensles og lægges på pladen til efterhævning. Bages ved 225 grader C alm. ovn i 13-16 minutter.

Tips:

Abrikosmos:
200 g. tørrede abrikoser
vand
150 g. sukker

Abrikoserne sættes i blød natten over, det meste vand hædes af så der er omkring 1 dl. vand tilbage, bringes i kog og koger til en fast mos. kan evt. blendes.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 57491 gange,
og udskrevet 1350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19829 (4721 kcal)
KJ pr. Stk. 2203 (524 kcal)
Vægt ialt 1462 gram
Vægt pr. Stk. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1356 KJ (322 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 44.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-24 16:41:19
Kan man bruge æblemos i stedet for abrikosmos??

  -   2011-03-24 17:48:04
Ok gode men ikke særlig gode til børn, de er lidt for specielle.

  -   2005-01-01 01:01:01
cool