Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gær, salt og sukker i den kolde mælk.
Tilsæt kardemomme og en tredjedel af melet og pisk i nogle minutter. Tilsæt gradvist resten af melet og ælt dejen igennem til den er blød, men ikke klistret. Hviler 10 minutter. Rul dejen ud i en firkant (40x50 cm) på et meldrysset bord. Dæk to tredjedele af dejen med det kolde smør i tynde skiver. Vent til smørret er blevet smidigt, fold den udækkede tredjedel ind over den midterste tredjedel og derefter en gang til. Læg dejen i køleskabet og vent 10-15 minutter. Rul dejen ud endnu en gang og fold igen i tre lag. Lad dejen hvile 10-15 minutter. Rul derefter ud i 0.5 cm tykkelse. Skær firkanter, der måler ca. 11x11 cm. Læg 1-2 tsk fyld på hver firkant. Firkanterne lukkes og klemmes grundigt til. De vendes, Pensles og lægges på pladen til efterhævning. Bages ved 225 grader C alm. ovn i 13-16 minutter. Tips: Abrikosmos: 200 g. tørrede abrikoser vand 150 g. sukker Abrikoserne sættes i blød natten over, det meste vand hædes af så der er omkring 1 dl. vand tilbage, bringes i kog og koger til en fast mos. kan evt. blendes. |
|
Opskriften er vist 57487 gange,
og udskrevet 1350 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Mig - 2011-11-24 16:41:19 Kan man bruge æblemos i stedet for abrikosmos?? PawPaw - 2011-03-24 17:48:04 Ok gode men ikke særlig gode til børn, de er lidt for specielle. nogen - 2005-01-01 01:01:01 cool |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne