Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel, kardemomme, ingefær og sukker og hak smørret i. Rør gæren ud i lunken mælk, tilsæt ægget og hæld det over melblandingen. Ælt dejen sammen og sæt den til hævning, til den har dobbelt størrelse ca. 45 minutter.
Creme : Pisk ægget sammen med sukker, vanillesukker, maizenamel og mælk i en lille tykbundet gryde. Varm op til kogepunktet og pisk cremen til den jævner. Tag gryden af varmen og pisk jævnligt til cremen er kold. Vend halvpisket flødeskum i. Ælt den hævede dej igennem og del den i 12-14 stykker og form dem til boller, der efterhæver på en smurt bageplade ca. 15 minutter. Klip et lille snit med en køkkensaks oven i hver bolle, læg en teskefuld kagecreme ned i bollen og træk dejen lidt sammen over cremen igen. Bag bollerne 15-20 minutter ved 225 grader C. alm. ovn og drys dem med flormelis gennem en sigte efter afkøling. |
|
Opskriften er vist 112066 gange,
og udskrevet 3118 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.1 (112 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2020-02-08 16:07:09 Smager fint men flyder ud på bagepladen. liza78 - 2017-02-04 17:34:01 Rigtig gode boller.. Jeg klippede et kryds, og lavede en lomme, hvori cremen kom i. På denne måde bliver cremen i og de smager himmelsk... Bagetiden blev dog kun 10 min ca. Jeannette - 2010-01-24 20:57:49 Jeg var ikke vildt imponeret... Synes bollerne blev lidt tørre. CMR - 2009-02-21 16:14:52 Fløden skal piskes til skum og blandes i kagecremen når den er færdig og afkølet. Det er nok der det er gået galt med den tynde creme. Vi laver i øvrigt cremen uden flødeskum og det er også lækkert! Per - 2009-01-25 09:35:35 Bollerne er som sådan gode nok, men det med cremen forstår jeg ikke, slet ikke det med at der skal piskefløde i cremen, for den bliver ret tynd. Der er ikke plads til ret meget creme i klippet i bollen og det meste render ud. anonym - 2008-02-03 15:39:56 Glemte at skrive at jeg smeltede margarinen anonym - 2008-02-03 15:33:09 Jeg brugte margarine og det fungerede fint. Tilgengæld kom jeg ikke flædeskum i cremen, da jeg ikke havde noget. Det passede med en bradepande fordi jeg lavede dobbeltportion. Plipperne blev hevet ud til siden så der var plads til cremen ( på denne måde kan der være mere creme i) Bollerne kan nu hæve så det bliver en bradepande fuld, der hæver imod hinanden, men er lige til at skille ad efter bagningen. Line og Louise - 2005-01-01 01:01:01 Virkelig lækre fastelavnsboller. Vi brugte en anden opskrift på kagecremen, men den blev god alligevel.. Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Der er rigeligt med kagecreme og det er lidt svært at få cremen til at blive i bollerne. Ikke at det betyder så meget for de er RIGTIG lækre. ps. jeg brugte blandingsprodukt og havde ingen problemer med det. karen - 2005-01-01 01:01:01 -brug lurpak!!! -taler af bitter erfaring, men så er de også skidegode! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne