Gærbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Kom mælk, kærnemælk og olie i en stor skål og lun væsken ved 900 W mikrobølger 45 sek.
Smuldr gæren i mælken og rør til gæren er opløst. Riv gulerødderne fint. Tilsæt gulerødder, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Læg dejen i skålen, tildæk og sæt skålen i mikroovnen. Mikrobølg ved 900 W i 15 sek. Lad derefter dejen hvile i 8 min. Mikrobølg igen ved 900 W i 10 sek. Lad dejen hvile yderligere 8 min. Dejen kan hæves på normal vis i ca. 45 min. Slå dejen ned og læg den på bagepapir på den lave rist. Lad dejen efterhæve på normal vis i ca. 20 min. Rids brødet og pensl med æg. Sæt brødet på risten i en kold ovn og bag brødet ved 210°C varmluft og 150 W mikrobølger i 25 min. Fjern bagepapiret efter 20 min., ellers bliver brødet blødt i bunden. Sluk ovnen, men lad brødet bage færdig ved eftervarmen i 5 min. Brødet kan bages på normal vis ved 200°C i ca. 30 min. Hævning af gærdej Kom gærdej af 500 g mel i en skål og tildæk. Mikrobølg ved 900 W i 15 sek. Lad dejen hvile i 8 min. Mikrobølg igen ved 900 W i 10 sek. Lad dejen hvile i yderligere 8 min. Slå dejen ned, form den og lad den efterhæve på normal vis. Gærdej af større mængder mel kan mikrobølges i op til 20 sek. af gangen. |
|
Opskriften er vist 21702 gange,
og udskrevet 244 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.2 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne