Gærbrød

Gærbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 dl.letmælk
½ dl.kærnemælk eller et andet surmælksprodukt
2 spsk.olie
25 g.gær
100 g.fint reven gulerod
 tsk.salt
120 g.fuldkornshvedemel
400 g.hvedemel
 æg til pensling
 
Opskrift:
Kom mælk, kærnemælk og olie i en stor skål og lun væsken ved 900 W mikrobølger 45 sek.

Smuldr gæren i mælken og rør til gæren er opløst. Riv gulerødderne fint.

Tilsæt gulerødder, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel og ælt dejen godt sammen.

Læg dejen i skålen, tildæk og sæt skålen i mikroovnen. Mikrobølg ved 900 W i 15 sek. Lad derefter dejen hvile i 8 min. Mikrobølg igen ved 900 W i 10 sek. Lad dejen hvile yderligere 8 min.

Dejen kan hæves på normal vis i ca. 45 min.

Slå dejen ned og læg den på bagepapir på den lave rist. Lad dejen efterhæve på normal vis i ca. 20 min. Rids brødet og pensl med æg.

Sæt brødet på risten i en kold ovn og bag brødet ved 210°C varmluft og 150 W mikrobølger i 25 min.

Fjern bagepapiret efter 20 min., ellers bliver brødet blødt i bunden.

Sluk ovnen, men lad brødet bage færdig ved eftervarmen i 5 min.

Brødet kan bages på normal vis ved 200°C i ca. 30 min.

Hævning af gærdej
Kom gærdej af 500 g mel i en skål og tildæk. Mikrobølg ved 900 W i 15 sek. Lad dejen hvile i 8 min. Mikrobølg igen ved 900 W i 10 sek. Lad dejen hvile i yderligere 8 min.

Slå dejen ned, form den og lad den efterhæve på normal vis. Gærdej af større mængder mel kan mikrobølges i op til 20 sek. af gangen.





karakterer:
Opskriften er vist 21702 gange,
og udskrevet 244 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.2    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu