Marrengs

Marrengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Marengs

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marrengs, billede 4 Marrengs, billede 1 Marrengs, billede 2 Marrengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
2 tsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Æggehviderne piskes meget stive, og gerne lidt ekstra, inden eddiken og halvdelen af sukkeret kommes i. Pisk igen til det hele er sejt, og vend så resten af sukkeret forsigtigt i.

Dejen kan tilsættes hakkede mandler eller hakkede valnøddekerner.

Sættes i toppe med to teskeer på en plade med bagepapir.

Sættes i en forvarmet ovn. Bages i 1 time, ved 110 grader C. alm. ovn og tørres med ovndøren på klem. Når de løsner sig er de færdige.

Afkøler på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 223320 gange,
og udskrevet 2371 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (119 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1828 (435 kcal)
KJ pr. stk. 76 (18 kcal)
Vægt ialt 170 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1075 KJ (256 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 59.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-17 12:13:39
Jeg har bagt marrengs en million gange jeg putter ALDRIG så meget eddike i. Mig og min familie er alle sammen glade for hvis marrengs`ne er lidt tyggegummi agtige i midten, så jeg bager dem kun 50 minutter i ovnen 120 grader alm ovn

  -   2013-12-30 14:23:06
Min skønne forlovede (uddannet kok) spørger om marengs'ne så selv "hopper" ud af ovnen, når de er tørre?.... :-)

  -   2013-10-05 13:05:48
Jeg har netop bagt disse marengs. Jeg skulle lige prøve med smag, så lavede en halv portion or kom , lakridspulver, hindbærpulver, mangopulver og solbærpulver i. Lige nu er de i ovnen, og kunne man sende en duft ville jeg vedhæfte den her. Er sikker på de bliver rigtig gode

  -   2013-02-04 14:30:02
Det er jo ikke mindre end smukt!!!! Jeg brugte kun 100g sukker, havde så smelte og nedkølet 4 spk nutella, som jeg forsigtigt vendte i. Smukke marmoreret marengs som er en drøm.

  -   2012-10-02 13:06:43
uhh vi skal være med i dm i hjemmekunsskab hvor vi også skal lave marengs med æble juicie i prøøøøøøv det 1 <3

  -   2012-04-03 07:06:39
Vi lavede en kæmpe marengs (6 hvider og 300 g sukker) Istedet for eddike som syre, så prøv et par skefulde citron el. Appelsin saft. Det giver en frisk eftersmag:) Og tilsatte lige et par skefulde kakao pulver (rå kakao pulver) Vendte "dejen" forsigtigt og smurte den ud på en bageplade. Den ligner marmor og smager fantastisk, med kold flødeskum, Frisk frugt og lidt smeltet chokolade på toppen er sådan en sukker bombe helt perfekt til en god kop kaffe og

  -   2011-12-31 15:07:49
uhm nom nom nom nom, frække marengs

  -   2011-08-27 11:29:35
kom til at putte for meget edike i puha må prøve igen ;)

  -   2011-03-30 15:53:19
Jeg tror at eddiken er med fordi det gør dem sprøde. Men 1 tsk, er vist nok til denne potion, vil jeg mene :-) De plejer ikke at smager af eddiken, og lugter forsvinder når de bliver kolde...

  -   2011-02-20 16:00:17
Hvorfor skal der eddike i? hjælper det på nogen måder?

  -   2011-01-08 16:19:27
Kan der komme andre smag i massen?

  -   2011-01-07 15:27:14
De lugter lidt, ja sådan lidt af eddike. Er det meningen? (de bager stadig)

  -   2010-11-03 13:28:20
ad de er godt nok dårlige puha! det er lige til en omer der skal meget mere sukker i og uden æggehvide! ad main!!

  -   2010-09-20 18:04:44
De er virkelig gode! :D

  -   2009-12-30 12:49:34
virkelig gode og nemme at lave.

  -   2009-10-24 20:50:44
jeg har bagt dem med 100 g. sukker og 5 æggehvider og noget blåt frugtfarve og de var bare lækre mmmm...

  -   2009-06-02 15:39:25
Jeg er da en anelse skuffet over resultattet af mine marengs. Man kunne ane smagen af eddike og det bryder jeg mig bestemt ikke om. Jeg tror jeg prøver en anden. - Ellers tak for tippet.

  -   2009-04-05 21:59:47
Jeg tog 6 æggehvider og 300 gram sukker, samt 4 tsk. frugt-balsamico. De blev bagt, og så lod jeg min lillebror teste dem, uden at han vidste, hvad der var i. Han var vild med dem! Balsamico'en gør dem en anelse mørke, når de bages, men til gengæld kan man ane frugtsmagen. Det er et hit!

  -   2008-02-03 17:24:42
Tak' for hjælpen ;)

  -   2008-01-27 11:37:35
Hmmm.. Helt vildt gode!!! Opskrift meget bedre end de andre marengs...

  -   2007-09-21 14:13:10
fedt der stadig er nogen der stadig laver gode gammeldaws magengs

  -   2007-08-09 11:13:42
Jeg lavede disse marengs. Men i steder for nødder, puttede jeg chokolade i. Mine kunder var meget tilfredse, så det skal med i min bagerbutik!

  -   2007-05-20 15:49:47
de er helt vildt gode!!!!!!!!