Spegesild (saltning af sild)
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Sild er letfordærvelige og bør konserveres så hurtigt som muligt efter fangsten.
Saltning er den bedste opbevaringsmetode til sild. Fisken må ikke komme i vand, men kan evt. blodsaltes før den egentlige nedsaltning. Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt til!!! Sildene gælles dvs. befries for gæller og tarm. Hovedet fjernes evt. Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er opbevaringsforholdene mindre gode, blodsaltes de før den egentlige nedsaltning, dvs. de neddrysses med salt, ca. 50 gr. salt pr. kg. sild og henstilles nogle timer, så blodet kan trække ud. Derefter tages de op. Stryges fra hoved mod hale og nedsaltes. Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller plastikbeholdere beregnet til madvarer. øverst og nederst lægges et godt lag salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes med bugen nedad skiftevis med hoved og hale mod hinanden, så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på hinanden. Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!! Kan anvendes som spegesild efter ca. en måneds forløb. Bemærk: Hvis saltet ikke danner lage i løbet af 2-3 dage, bør silde overhældes med kogt, kold saltlage. 300 g. salt pr. ltr. vand Tips: Spegesildene bruges f.eks. til bidesild eller Marinerede sild |
|
Opskriften er vist 95318 gange,
og udskrevet 1162 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Hans Iversen - 2023-03-15 14:39:38 Hej det kan du sikkert men jeg tror ikke de kommer til at smage af ret meget mvh Hans Nils - 2023-02-11 23:28:07 Jeg spekulerer på, om man kan marinere sild der ikke har været saltede. Fx frosne sildefilleter som man køber i supermarkedet. Er der nogen der kan svare på det? Mark - 2021-04-16 08:15:32 Fedt dejlig detaljeret håber jeg kan finde ud a det |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne