Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 9 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur, billede 4 Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur, billede 1 Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur, billede 2 Fastelavnsboller med cremefyld og chokoladeglasur, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
  Dej:
1 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
35 gram Gær, frisk
3 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  lidt kold kaffe til pensling
   
  Creme:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
30 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Opskrift:
Cremen laves af æg og sukker, der er pisket godt sammen, ikke til højt skum, blot sammen. Kom mel, mælk og vanille i og varm langsomt op under lav piskning til den tykner. Tages af varmen og afkøler, mens dejen laves.

Gæren udrøres i mælken og sukker, æg, olie og hvedemel kommes i. Dejen æltes blank og rulles ud af en melet kagerulle på et meldrysset bord til et kvadrat.
Der skæres, så der fremkommer 9 firkanter og fyldet lægges på. Nu foldes enderne sammen og bollen vendes forsigtigt og lægges på sammenføjningen på bagepapir under et klæde i 45 minutter.

Bollerne pensles med kold kaffe og bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Smelt chokoladen i vandbad langsomt ved svag varme og kom chokoladen på.





karakterer:
Opskriften er vist 305869 gange,
og udskrevet 12296 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (164 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8082 (1924 kcal)
KJ pr. Stk. 898 (213 kcal)
Vægt ialt 877 gram
Vægt pr. Stk. 97 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 921 KJ (219 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 36.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-15 16:22:32
kan man ikke bare varigere det med indhold

  -   2013-02-25 14:26:50
nem opskrift - og super lækre! men hvorfor har du sat et billede på, hvor der er maizena og kardemomme ?

  -   2013-02-11 15:07:02
Smager godt, men cremen bliver mere lækker, og nemmere at arbejde med hvis man bruger sødmælk. En lille klat syltetøj inde i, er heller ikke dårligt

  -   2013-02-01 22:14:23
Til mor til 2: det kommer det til hvis du varmer det op længe nok. Mit blev præcis sådan og jeg fulgte opskriften med cremen. Desuden så flød den ikke ud af mine boller, man skal huske at presse hjørnerne godt sammen, evt tviste dem rundt.

  -   2013-02-01 22:12:25
Jeg forstår ikke folks kritik... Nogle gange skal man bruge mere mel, nogle gange skal man bruge mindre. Det handler om sund fornuft og hvis man bare kan bruge hovedet så kan de her fastalavnsboller blive fantastiske :) har lige lavet dem og de blev perfekte! Brugte mere mel og vaniljesukker i stedet for en stang.

  -   2013-01-27 11:30:46
Så står bollerne og hviler ;-) glæder mig til at smage dem! Super let fremgang :-)

  -   2013-01-23 20:12:08
Forstår ikke alt den ros. Jo, dejen er super nem at arbejde med, men hverken creme eller bollerne smager af noget som helst. Cremen mangler i den grad vanille og dejen burde få lidt kardemomme. Laver ihvertfald ikke disse igen - æv!

  -   2011-10-25 17:15:44
Ganske nem og god opskrift!

  -   2011-02-22 13:16:04
når man laver cremen , skal man så have det i en gryde fra starten af ? altså når man starte med æg og sukker?

  -   2011-02-19 17:42:57
Hmm skal der virkelig slet ikke margerine i denne opskrift?

  -   2010-03-30 17:12:35
Bollerne smagte okay. Vi har dog smagt bedre!!! Vi henviser til "Karens bedste fastelavnsboller". Cremen var fin og let at lave, men dejen derimod var tør og kedelig, og der blev kun til fem fastelavnsboller. Brug aldrig "Melblandingen fra Topbjerg". Et lille råd: sæt ovnen på 150 grader og bag i 20 min., da dette resulterer i en mere lækker bolle. Hilsen Ulla, Jan-Ole og hundene

  -   2010-02-18 14:04:33
Jeg kan slet ikke få cremen til at blive inde i bollerne, prøver at nøjes med 2 spsk mælk i stedet for 2 dl næste gang, altså i cremen, for hvis man ikke må piske det til skum, så kommer det jo ikke engang til at ligne vejledningen længere oppe....

  -   2010-02-16 14:01:14
smager ok men dejen er svær at arbejde med

  -   2010-02-12 15:51:57
Super Gode :) Helt klart favoritten herhjemme :)

  -   2010-01-31 16:25:35
Synes desværre ikke at de smager af noget overhovedet :o/ Tog den købte creme (da jeg ikke helt stoler på mine egne evner ;o) Hvor får man der der helt gule creme fra?

  -   2009-04-04 14:55:14
de smager sååå godt! menmen, ingen grund tilat bruge så meget mel! tror ca jeg havde 100 g tilbage? og dejen var ikke klistret. men de smager rigtig godt (:

  -   2009-02-11 08:41:42
Lækre boller, men hvordan filan får i cremen til at blive inde i bollerne??? Jeg samlede først de 4 hjørner og derefter de 4 nye og cremen er alligevel flydt ud... øv

  -   2008-02-07 15:23:24
smager godt mm

  -   2008-01-31 10:50:34
kan de fryses??????????

  -   2007-06-05 10:50:36
super gode q;

  -   2007-04-02 18:04:37
Fantastisk påskeboller! Men brug pulvercreme, det bliver super lækkert - især med ekstra vaniliearoma. For at pifte det hele lidt op, brug flerfarvet glasur - gerne gustengrøn og neongul, så kan de også bruges til halloween!

  -   2007-03-24 17:37:51
De smagte jo godt, herligt og nemt

  -   2007-03-07 15:20:40
De er rigtig gode. Jeg puttede speltmel i, da jeg ikke kan tåle hvedemel, og det gjorde dem ikke dårlige. Måske en smule mere creme i hver, men det er jo op til én selv, hvor meget man putter i.

  -   2007-02-26 14:37:03
jeg skal til at lave dem i dag mandag d.et eller andet

  -   2007-02-17 18:06:14
Det var første gang jeg lavede fastelavnsboller, og det gik bare nemt og de blev bare fantastiske.

  -   2007-02-16 09:34:30
Bollerne og creme smager ikke af noget. Det er Chokoladen ovenpå, der gør det værd at spise. Ærgeligt, for de ser så gode ud på billedet ;0(

  -   2007-02-13 11:05:24
Kan de fryses

  -   2007-02-12 23:33:40
uuhm lækkert de smager helt sikkert godtxD

  -   2007-02-11 09:38:27
de er gode og ikke så fede som andre opskrifter

  -   2007-02-09 19:10:45
Det er gode nok, men dejen er lidt for lidt, der skal cirka 50 gram mere. Og cremet er for meget i forhold til dejet. Og det er ikke særlig godt med det der vandbad for chokoladen smelter aldrig helt.

  -   2007-02-07 19:46:10
jeg syntes de var dejlig nemme og lave, i forhold til hvor godt de smagte. de skal helt klart laves igen.

  -   2007-01-18 16:02:23
Kan de fryses???

  -   2005-01-01 01:01:01
MUMS ' : ) , de ska nok smage rigtig godt .

  -   2005-01-01 01:01:01
super gode... Jeg lavet 100 til et ridestævne og de var væk i løbet af meget kort tid.... alle var vilde med dem :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
De er rigtig gode. Det kan være en god ide at komme en lille smule smør i chokoladen så brækker det ikke når man spiser af bollerne

  -   2005-01-01 01:01:01
cremen er mega dårlig. men bollerne er kanon gode

  -   2005-01-01 01:01:01
Simpelthen bare de bedste jeg nogensinde har smagt.... 10-tal til dem

  -   2005-01-01 01:01:01
de smager skønt og de er lette at lave (første gang var lidt svær)

  -   2005-01-01 01:01:01
de er rigtig gode de sager mums

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bare gode og blev hurtig spist af mand og børn

  -   2005-01-01 01:01:01
vil gerne vide om det er luftige boller eller lidt fastere boller... altså i selve dejen når den er bagt...

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her