Gærklejner uden æg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, kom derefter gær, æg, sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper.
Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme. Kom palminen i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne. Servering: Serveres varme med evt. syltetøj, flormelis eller lignende. Tips: 3x500 g. palmin, svinefedt eller rapsolie til denne portion på 45 stk. er passende |
|
Opskriften er vist 79886 gange,
og udskrevet 3617 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (37 stemmer) |
|
Kommentarer anne margrethe - 2010-12-19 13:09:33 Dårlig opskrift - smager ikke af noget. Kan dog spiser med lidt sukker og syltetøj i stedet for at smide dem ud. ukent - 2010-12-04 01:40:16 kom en 1/4 tsf.vanillesukker og en tsf.kardemomme Charlotte - 2010-11-04 18:10:07 Hvor meget olie skal der bruges hvis man vælger olie? anonym - 2009-12-05 12:56:24 Hvis man tilsætter en 1/2 til 1 tsk kardemomme gør dem ekstra lækkere i smagen Mary - 2009-12-01 20:21:36 Skal der virkelig bruges så meget palmin eller kan man godt nøjes med 2-3 pakker a 500 gram?Så forlænges bagetiden går jeg ud fra... Sofie - 2008-12-13 14:40:41 de er sådan set gode nok hvis man tænker på en slags æbleskiver når men spiser dem fordi de ikke smager som dem man køber hos bageren... de er nemme at forme og lave.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne