Gærklejner uden æg

Gærklejner uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 45 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Gærklejner uden æg, billede 4 Gærklejner uden æg, billede 1 Gærklejner uden æg, billede 2 Gærklejner uden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
gram Palmin
   
Opskrift:
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, kom derefter gær, æg, sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper.

Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd.

Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme.

Kom palminen i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne.

Servering:
Serveres varme med evt. syltetøj, flormelis eller lignende.

Tips:

3x500 g. palmin, svinefedt eller rapsolie til denne portion på 45 stk. er passende





karakterer:
Opskriften er vist 79991 gange,
og udskrevet 3617 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16115 (3837 kcal)
KJ pr. stk. 358 (85 kcal)
Vægt ialt 1239 gram
Vægt pr. stk. 27 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 46.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-19 13:09:33
Dårlig opskrift - smager ikke af noget. Kan dog spiser med lidt sukker og syltetøj i stedet for at smide dem ud.

  -   2010-12-04 01:40:16
kom en 1/4 tsf.vanillesukker og en tsf.kardemomme

  -   2010-11-04 18:10:07
Hvor meget olie skal der bruges hvis man vælger olie?

  -   2009-12-05 12:56:24
Hvis man tilsætter en 1/2 til 1 tsk kardemomme gør dem ekstra lækkere i smagen

  -   2009-12-01 20:21:36
Skal der virkelig bruges så meget palmin eller kan man godt nøjes med 2-3 pakker a 500 gram?Så forlænges bagetiden går jeg ud fra...

  -   2008-12-13 14:40:41
de er sådan set gode nok hvis man tænker på en slags æbleskiver når men spiser dem fordi de ikke smager som dem man køber hos bageren... de er nemme at forme og lave....