Kaffebrød med makron
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i en lille gryde, vandet tilsættes og temperaturen må nu max være 37 grader C. Smørblandingen kommes i en røreskål med gær og æg og røres sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt det hele godt sammen.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Dejen deles i 2 og rulles/trykkes ud til 2 brød ca. 1½ cm. høje. Efterhæver 20-30 minutter. Bages ved 210 grader C ca. 10-12 minutter til brødene er lysebrune. Brødene afkøles inden de skæres i skiver. Makronmasse: Marcipanen rives i lidt grove klumper. Tilsæt sukker, hvedemel og æggehvide og rør det hele til en ensartet masse. Makronmassen kommes på sprøjtepose. Det afkølede brød skæres i 1½ cm. skiver. Derefter sprøjtes en stribe makronmasse på med sprøjteposen. Bages ved 210 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter til de er pæne lysebrune. Tips: Skal det være luksus, drysses lidt hasselflager ovenpå. |
|
Opskriften er vist 71934 gange,
og udskrevet 1664 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Britta - 2023-03-31 11:27:50 kan de fryses |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne