Kræmmerhuse
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
På bagsiden af bagepapir tegner du ringe på ca 12 cm i diameter, brug evt en underkop, og vend så papiret om.
Pisk de hele æg godt. Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig. Fold forsigtigt mel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget. Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe. Bag kagerne ved 200 grader (392 fahr.) i ca 5 minutter, til de er lysegulei kanten. Tag pladen halvt ud af ovnen og fold dem en efter en om hånden til et kræmmerhus. Sæt dem straks i et glas eller flaske, til de stivner. ( Da processen skal gå hurtigt, er det vigtigt at øve sig i at lave kræmmerhuse af et stykke papir først). Hvis dejen afkøles så meget, at den ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen igen, for at kagerne kan blive bløde. Opbevar kræmmerhusene i dåser med tætsluttende låg, som stilles et lunt sted. Umiddelbart før servering fyldes kræmmerhusene med is eller flødeskum og pyntes med gele eller syltetøj. For at kunne nå at forme kræmmerhusene skal de være tynde og varme. |
|
Opskriften er vist 33609 gange,
og udskrevet 951 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer carina - 2007-12-11 22:53:35 ih det er lige den opskrift jeg har ledt længe efter, min mormor lavede dem altid da jeg var barn, når vi kom på besøg. glæder mig til at lave dem. uhm. håber de lykkes for mig. tante nilsen - 2005-01-01 01:01:01 lyder goooooooooooooo Lis Klein - 2005-01-01 01:01:01 Det er de rigtige, er allerede bagt - skla spises med flødeskum hvor mandlen bliver gemt juleaften. Karakter 9 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne