Fasterlavnsbolle med vanillecreme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at lune mælken, heri kommes ægget og smørret.
Så røres gæren ud, men pas på, mælken må ikke være for varm.
Nu blandes sukker og melet i, og dejen æltes til den er blank.
Rulles så ud til en stor plade, der deles i 9 firkanter ca 10x10 cm. Ovenpå hver firkant lægges en klat vanillecreme, der laves på denne måde: Æggeblommerne piskes med sukker, fløden røres i skiftevis med melet. Alt piskes godt, varmes igennem, uden at koge, og smages til med vanillesukker. Når cremen er lagt på, foldes de fire hjørner sammen ind over cremen. Bollen vendes og stilles på sammenføjningen på en smurt bageplade. Hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter. Pensles med æg, bages ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter. Før servering kommes lidt glasur ovenpå hver bolle. |
|
Opskriften er vist 234130 gange,
og udskrevet 8543 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (132 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-03-07 16:08:32 er der andre som oplever af creamen røger ud når de er iovnen Sophia - 2014-02-23 14:21:41 Super lækker opskrift!! Men havde lidt problemer, da jeg ville lave dem for 2. gang, da jeg ikke kunne finde opskriften.. Kunne godt huske, de hed "Fastelavnsboller med vaniljecreme", men da der er stavefejl på opskriftens navn, kunne jeg ikke finde dem. Så kunne man ikke ønske, at fejlene blev rettet, så andre, der vil finde en lækker opskrift på fastelavnsboller, kunne nyde godt af denne lækre, lækre opskrift? :D anonym - 2013-05-28 14:49:09 kan man godt lave det der fyld uden fløde? :) anonym - 2013-03-25 13:55:47 Cremen elsker jeg anonym - 2013-02-19 14:05:35 Sidst jeg lavede cremen, var den flydende??? Skal den piskes med et piskeris, eller med en el pisker? Maria Sand - 2012-02-11 13:23:27 De ser rigtig lækre ud!! skal til at lave dem nu skriver en kommentar når jeg har smagt dem!!! Knus fra Maria Sand david-fun - 2011-03-09 15:15:25 Næsten perfekte :-) Helena - 2011-03-08 10:53:05 Umm de er gode - men rigtigt der skal en del mere mel til Kirstine - 2011-03-06 16:31:54 selvom jeg gjorde næsten halvdelen forkert, er resultatet bare super lækkert! mums! det kan helt klart anbefales at putte pålægschokolade (let knust)ind i bollerne sammen med cremen - det er guf. prøv også med lidt hindbærsyltetøj og creme. Nathalia - 2011-02-24 00:10:20 Hvis cremen får et lille opkog, bliver den tyk og let at arbejde med :) Gitte - 2011-02-13 14:08:09 Jeg kan ikke få cremen stiv? Andre der har samme problem? sara - 2011-02-05 13:27:13 det bliver jo flydende når man har varmet fyldet op?? anonym - 2011-01-31 04:16:01 kan de holde sig til dagen efter??? Signe - 2011-01-22 19:38:56 Jeg synes at de er gode. De smager godt og er lette at lave. Janne & Emma - 2010-02-19 14:04:32 Det er bare de bedste fastelavns boller vi har smagt. (: ! anonym - 2010-02-15 14:00:33 hvor meget vanillesukker skal der i? camilla - 2010-02-08 10:05:52 Kan man ikke bare købe færdig lavet vanilliecreme...?? Helle - 2010-01-27 17:46:06 der skal næsten dobbelt så meget mel i ... Mmmmh! - 2010-01-27 12:09:05 Glæder mig til at lave dem! (:<3 MUMS! matilde - 2009-03-26 17:21:13 jeg synes at de smager virkelig godt.. julie skov - 2009-02-25 17:29:46 amen de smager jo bare himmelsk. det er som at være i den syvende himmel når man spiser dem! - og creamen, det er bare guf, de skal klart laves tusinde gang ende! ej ha, men lever sig bare helt ind i det! muuuuuuuuuuuuuuuuuuuums! Arnaaraq - 2008-03-08 00:31:26 Jeg kommer fra Grønland,jeg synes fastelavn´s boller rigte smagt godt,.,., anonym - 2008-02-14 12:56:37 man skal altså bruge mere mel en det der står - har bagt dem her nogle gang og de er super gode. har også prøvet at putte syltetøj i, i stedet for creme, YUMMI, og hvis man så putter snarties ovenp igen så er de superlækre. TRY IT! marie - 2008-02-08 16:53:20 Den der creme bliver altså ikke stiv?? Jeanet - 2008-02-04 14:06:03 Ja, de er virkelig fantastiske. Men er jeg den eneste der har brugt dobbelt så meget mel, som der står i opskriften. Ellers kan dejen ikke rulles ud fordi den er for klistret! katja og stine - 2008-02-03 15:05:24 fasterlavnsboller smager godt prøv at lave den de er rigi gode hende - 2008-02-02 17:13:07 De smager meget af gær, men ellers fine nok (: Lena - 2008-01-31 19:53:17 De er bare de bedste. laver dem tit også til mine veninder, bager tit og er 13. så bager til mine veninder hvor vi hygger os.. og jeg kan klart andbefale demme ;P. super miig - 2008-01-26 11:02:50 de ser godt nok gode ud tror jeg ska bage dem Christina Ebersbach - 2007-02-08 11:47:16 Til Lora. Du skal røre og røre og røre... Pludselig vil du mørke at det bliver stift. Jeg havde ingen problemer og synes det er en dejlig opskrift! Nemt og lækkert! Henriette - 2005-01-01 01:01:01 er ved og lave dem nu... det ser skam godt ud;) Mette - 2005-01-01 01:01:01 De er som små stykker af himlen ... MUMS mikkel - 2005-01-01 01:01:01 super 100kr til den der har lavet opskriften Sarah og Sofie - 2005-01-01 01:01:01 De ser godt nok gode ud! Kristina og Anders - 2005-01-01 01:01:01 Vores kommentar lyder på følgende måde: Det smager bare dejligt. Faktisk som et stykke af himlen. Måske mangler de salt Mads - 2005-01-01 01:01:01 Enkelt...! Verdens bedste fastelavnsboller Line og jannik - 2005-01-01 01:01:01 de smager bare super godt og de er så fine og lækkre katrine - 2005-01-01 01:01:01 de smager bar super Sofie og Ina - 2005-01-01 01:01:01 De smager bedre og bedre for hver gang man laver dem! Stine og Ina - 2005-01-01 01:01:01 de er super lækre... Kristina - 2005-01-01 01:01:01 De smager godt når man putter dem i fryseren til næste dag hvis man ikke for spist dem Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne