Sukkerkringler

Sukkerkringler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 40 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Sukkerkringler, billede 4 Sukkerkringler, billede 1 Sukkerkringler, billede 2 Sukkerkringler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Melet sigtes, hvorefter det kolde fedtstof smuldres heri, og fløden tilsættes.
Når dejen er godt sammenæltet, henstilles den til afkøling i ca. 30 minutter

Dejen trilles med hånden i små tynde stænger, på ca. 12 cm. længde, der formes til små kringler.

Hvis du er så heldig at have en udstikker/stempel, kan dejen rulles ud i ca. 6 mm. tykkelse og stikkes ud. Med en almindelig udstikker kan være svært at få kringlerne ud, men det kan lade sig gøre med lidt forsigtighed, men "stempel" er nu det nemmeste.

Kringlerne pensles med let pisket æggehvide på den øverste side og vendes derefter i perlesukker.

Bages lysebrune ved 200 grader C. alm. ovn på næstøverste rille i ca. 8 minutter.

Tips:

Dejen kan også formes til kranse.





karakterer:
Opskriften er vist 30432 gange,
og udskrevet 555 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11492 (2736 kcal)
KJ pr. stk. 287 (68 kcal)
Vægt ialt 515 gram
Vægt pr. stk. 12 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2231 KJ (531 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 41.4 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-10-27 18:01:02
Dejen kan rulles ud ca. 6 mm. tykkelse og stikkes ud, vi har brugt en udstikker/stempel da almindelig udstikker kan være svære at få dejen ud

  -   2008-12-08 12:16:26
Kan man rulle dejen ud, og så stikke dem ud med en form? God jul Dorthe

  -   2007-12-10 13:40:35
Kringlerne bliver gode, men de er godt nok meget skrøbelige!!!! Så pas på....