Roedbedesalat med brombær

Roedbedesalat med brombær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.brombær
 lidt rørsukker
2 spsk.olivenolie
500 g.bagte rødbeder, groft revet
1 stortsyrligt æble fx Elstar, i små tern
2 spsk.capers
1 spsk.balsamicoeddike
1 dl.klippet dild
100 g.rygeost
Opskrift:
Læg brombærrene i en skål og drys dem med lidt rørsukker. Hæld olivenolie over og lad dem trække mindst en times tid, gerne til næste dag. De kan holde 4-5 dage i olivenolien.

Bland de groftrevne rødbeder med æbletern og kapers. Bland brombærrene forsigtigt i og smag til med balsamicoeddike, salt og peber. Anret på fad eller tallerkner og drys med dild og læg ”æg” af rygeost (lavet med en lille spiseske) over.
Server straks.


Bagte rødbeder:
Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne og læg dem i et ildfast fad med låg. Hæld en smule vand ved og bag til rødbederne er møre, prøv med en spids kniv. Bagetiden varierer meget efter rødbedernes størrelse og årstiden. Det kan tage fra 45 min. til 5 kvarter.

Tips:

Salaten er bedst egnet som selvstændig ret med brydebrød.

Rygeosten kan erstattes af en god feta – så bliver salaten noget federe





karakterer:
Opskriften er vist 13758 gange,
og udskrevet 356 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-17 01:13:26
Denne salat er rigtig lækker, og bliver der en rest, kan den kan sagtens spises dagen efter.