Chokoladepålæg

Chokoladepålæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hasselnødder
100 g.mørk chokolade
100 g.lys chokolade
½ Vaniljestang
1 dl.sukker eller flydende mild blomsterhonning
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Nødderne kommes i en bradepande og stilles i ovnen ved 175 grader, til de dufter og begynder at tage farve. De skal ikke brankes, men de skal brunes let. Kom halvdelen af de varme nødder i en foodprocessor eller blender og kør til de næsten afgiver olie.

Hak den mørke chokolade groft og kom den i blenderen sammen med halvdelen af vaniljestangens korn. Blend videre, og chokoladen vil smelte grundet varmen fra nødderne.

Kom så halvdelen af honningen ved, blend til en glat masse, og kom så halvdelen af fløden ved. Hæld det halvt op i et eller to glas, og gentag hele processen med den lyse chokolade, der hældes oven i den mørke, og glassene stilles i køleskab i op til 10 dage.





karakterer:
Opskriften er vist 20047 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-04-15 17:52:15
På hvilken måde er det her kulhydratfattigt?

  -   2014-03-02 23:02:14
Ligner i forbløffende grad min opskrift, men jeg bruger smør i stedet for fløde. Dertil kommer 100g hasselnødder og 100 g tranebær, der giver en endnu lækrere smag. Foretrækker klart REN mørk chokolade.

  -   2008-05-20 21:28:59
hvad man kan bruge det til......PÅLÆG.. det er noget man lægger el smører på brød, hvor svært kan det være???

  -   2008-02-08 16:08:30
øhh... hvad kan man bruge det til?