Fransk nougat 02
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Kog honning og 2 tsk. glukose sammen i en kasserolle, til det er 120 grader.
Kog sukker med 2 spsk. glukose til det er 157 grader (lys gylden). Volder dette problemer, kan man tilsætte lidt vand og koge til ca 160 grader. Pisk æggehviden let stiv med sukker og vaniljekorn, og tilsæt honning under piskning. Kom massen i foodprocessor, og blend mens sukkerblandingen røres i. Ælt massen færdig i ca 3 minutter, til den er blank og smidig. Dette kan også gøres i hånden, som når man laver bolsjer, men det er varmt og kræver hurtighed. Ælt de ristede, hakkede nødder i og hæld massen ud i form, beklædt med bagepapir og drysset med flormelis og lad den hvile udrullet til ca 2 cm.’s tykkelse. Skæres i staver og dyppes med halvdelen i mørk smeltet tempereret chokolade. |
|
Opskriften er vist 48137 gange,
og udskrevet 980 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (28 stemmer) |
|
Kommentarer carina Jensen - 2015-09-03 16:26:46 Hej. Ved du noget om Frank nugat. Jeg spørg fordi jeg selv har prøvet at lave det idag hvor putte lidt mindre sukker kan man ikke det. Jeg ved ikke hvad der er gået galt synes ikke rigtig den vil stivne Per - 2011-12-11 14:17:29 Der står ingenting om pulver, glukosesirup er blot forkortet til glukose i forklaringen. Christine - 2006-12-29 20:21:21 Brug almindelig sirup og dyp hele resultatet i mørk chokolade. Så får man super karameller m nøddeguf og dejlig choko-smag. mia - 2006-12-21 16:02:33 forvirret opskrift du skriver glukosesirup skal man først lave den sirup eller putter man bare pulveret i honningen. glæder mig til at lave det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne