Knasende karamelguf
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Kom fløde, sirup, sukker og smør i en tykbundet gryde, og varm langsomt op, til sukkeret er smeltet.
Rør så lidt som muligt.
Lad blandingen småkoge ved svag varme i 8 minutter.
Kom lidt af karamelmassen i et glas isvand. Den skal kunne trilles til en blød kugle. Bliver den hård, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir. Rør mandler i den bløde masse, og kom massen i små papirforme enten med to tesker eller med en olieret sprøjtepose. Lad dem afkøle. De kan holde 2-4 dage i en lufttæt dåse. Derefter begynder de at klistre. |
|
Opskriften er vist 22413 gange,
og udskrevet 493 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer maj - 2016-11-16 12:49:28 øh hvad menes der med, *Kom lidt af karamelmassen i et glas isvand?* er det så et glas vand der skal i ?? eller hvordan det skal forstås ? mads - 2007-12-31 16:52:16 jeg tror der menes at så kan karamaellen kun bruges til at lave karamelkurve ved at hælde den ud i "tern". jeg har brugt ristede pistacier i stedet for mandler. genialt til citronfromage. Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Lidt mystisk opkrift! Jeg kan altså ikke forstå det der med at "Bliver den hård, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir"???? Hvad i alverden betyder det?! Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Lidt mystisk opkrift! Jeg kan altså ikke forstå det der med at "Bliver den hård, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir"???? Hvad i alverden betyder det?! miiiiii - 2005-01-01 01:01:01 lyder godt glæder mig til at smege dem..... tror de smager godt!!!!!!!!!!!!!!!! MMMM............ L - 2005-01-01 01:01:01 vild lækre. man kan evt komme de hakkede mandler på olieret bagepapir og hælde karamelmassen udover. brug så et glas til at udforme mandel/karamemassen som små madelflorentiner. Bundene kan efter afkølning dyppes i smeltet chokolade:o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne