Pekannøddepraliner
Hovedingrediens : Nødder - Pekannødder - Pecannødder Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Kom sukker og vand i en kasserolle, rør det godt sammen, og tænd så først derefter for varmen.
Når man laver sirup, skal man ikke omrøre, så krystalliserer sukkeret.
Lad det boble i ca. 8 minutter, tag en lille ske, og lad et par dråber dryppe ned i et glas med iskoldt vand.
Når det bliver tykt som sirup, men stadig ikke har taget farve, er det færdigt.
Hak 150 g. af nødderne meget fint på blender, og bland med de 50 g. sukker. Kom det i et fint lag i en bradepande, og stil det i ovnen ved 100 grader i 30 minutter, til der er let lysebrunt. Lad det afkøle lidt. Bland så nøddemassen med sukkersiruppen og resten af pekannødderne, der hakkes meget groft ( evt. kun lige halverede). Kom det så i en gryde og varm, til det bliver meget svagt lysebrunt. Hæld det ud i en lille bradepande, der er foret med olieret bagepapir, og lad det størkne natten over et køligt sted, tildækket. Skær eller udstik små runde eller firkantede stykker, der dyppes halvt eller helt i tempereret mørk chokolade |
|
Opskriften er vist 15869 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne