Spegesild

Spegesild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostsild

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.ferske sild
500 g.groft salt
2 spsk.sukker
 
 
Opskrift:
Rens sildene, men lad sildene beholde hoved, skind og fnder. Sildene skal ikke skylles.

Bland salt og sukker. Læg et lag af blandingen i en krukke. læg sildene lagvis med saltblandingen og slut af med salt. Læg et let pres på, så sildene holdes under saltet. Stil sildene koldt i ca. 3 uger.
Hvis der efter et par dages forløb endnu ikke er dannet lage nok, overhældes sildene med en kogt, kold saltlage af 350 g salt pr. liter vand.
Sørg hele tiden for at sildene er helt dækket af lagen og at de opbevares koldt, dvs ca. 5 grader c.
De færdige spegesild spises ofte helt uden nogen videre tilberedning, men som regel udvandes de 1/2 -1 døgn i koldt vand inden videre tilberedning.





karakterer:
Opskriften er vist 18583 gange,
og udskrevet 284 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu