Spegesild
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Indsendt : Red : |
|
|
Rens sildene, men lad sildene beholde hoved, skind og fnder. Sildene skal ikke skylles.
Bland salt og sukker. Læg et lag af blandingen i en krukke. læg sildene lagvis med saltblandingen og slut af med salt. Læg et let pres på, så sildene holdes under saltet. Stil sildene koldt i ca. 3 uger. Hvis der efter et par dages forløb endnu ikke er dannet lage nok, overhældes sildene med en kogt, kold saltlage af 350 g salt pr. liter vand. Sørg hele tiden for at sildene er helt dækket af lagen og at de opbevares koldt, dvs ca. 5 grader c. De færdige spegesild spises ofte helt uden nogen videre tilberedning, men som regel udvandes de 1/2 -1 døgn i koldt vand inden videre tilberedning. |
|
Opskriften er vist 18583 gange,
og udskrevet 284 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne