Julerullepølse
Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
En mager rullesteg rulles ud og gnides godt ind i salt. Den står herefter på køl i et døgn og trækker med salt. Herefter hakkes godt med løg, der gnides ud på kødsiden. Krydr med friskkværnet sort peber, lidt ekstra salt, allehånde og evt. lidt stødt nellike. Drys til sidst med granuleret gelatine, så rullepølsen ikke falder fra hinanden, når den skæres ud. Bind pølsen stramt sammen med bomuldssnor og kog den i ca. to timer ved svag blus. Tilsæt evt. lidt laurbær, urterester og lidt hel sort peber. Efter endt kogning skal pølsen køle af i kogevandet. Pres derefter pølsen lidt efter lidt og stil den på køl i et døgn. Den er nu klar til servering. Velegnet til frysning, da skal man blot bruge lidt ekstra krydderier ved tilberedningen, da opholdet i fryseren tager lidt smag fra emnet.
|
|
Opskriften er vist 33899 gange,
og udskrevet 896 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2012-11-16 07:49:40 Hvor køber mand granuleret gelatine? anonym - 2007-11-27 11:41:17 2 -3tsk. farin og et par snapse i kogevandet gør den ikke dårligere |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne