Ostelagkage 02
Hovedingrediens : Oste - Flødeost Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Først skal bunden laves. Tag en lille gryde og smelt smørret ved svag varme. Det må ikke blive brunt! Hak mandlerne fint og kom dem ned i gryden. Smuldr kiksene deri og bland det hele sammen. Fordel blandingen i en smurt springform ca. 24 cm. i diameter og lad bunden hvile.
Så skal I lave fyldet. Tag en skål med koldt vand og læg husblasen i blød deri. Lad det stå i ca. 5-10 minutter. Imens rører I flødeost sammen med cremefraiche, vanillesukker og flormelis i en skål. Tag husblassen op af udblødningsvandet, knug evt. vandet af, og smelt den i en lille skål i vandbad. Det gør I således: Tag en større gryde og fyld den kvart op med vand. Lad vandet småkoge. Tag en mindre skål, der kan tåle kogende vand – brug evt. en kasserolle – og kom den forsigtigt ned i det kogende vand, uden at vandet kan komme ned i skålen! Kom husblassen i skålen/kasserollen indtil det er smeltet. Tag straks skålen/kasserollen op og lad husblassen afkøle til den er fingervarm. Rør det i ostecremen og smag til med citronsaft. Så skal I piske fløden til skum og vende den forsigtigt i ostecremen. Fordel massen over kiksebunden i formen og glat overfladen. Dæk formen til og stil den et køligt sted mindst to timer – gerne til næste dag. Inden kagen skal serveres, skal den pyntes med frugt eller bær. Man kan stadig være heldig at finde gode jordbær – ellers er sæsonen fin til vindruer – og helst de blå druer, eller måske halvt grønne/halvt blå. Vælger man jordbær skal de skylles godt for jord og halveres. Kom dem i en skål og pres lidt citronsaft og drys lidt sukker henover. Lad stå et par minutter før I pynter kagen med bærrene. Vindruerne skal ligeledes skylles og halveres og gøres fri for kerner. Pres lidt citronsaft over dem, inden I pynter kagen med druerne. |
|
Opskriften er vist 109126 gange,
og udskrevet 3413 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2011-10-28 09:42:36 Det er en rigtig lækker ostekage. Den er virkelig nem at lave, og familien elsker den. Michael - 2010-04-05 12:34:08 En kanon god og frisk kage kan kun anbefales. Er nem at variere ved bare at benytte forskellige frugter eller bær til pynt. Jeg har selv benyttet mig af at opløse husblads i frugt saft og så hælde ud over forskellige bær inden den sættes til afkøling ... Mumms Sabina - 2008-09-23 11:39:28 Rigtig god lagkage:-) rynke - 2005-01-01 01:01:01 Det er rigtig flot at pynte ostelagkagen af med et lag gele´ovenpå frugten eksempelvis lavet af sukkerlagen fra konservesfrugt og husblads Chris - 2005-01-01 01:01:01 Den smager godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne