Ristede græskarkerner
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Højtid: Halloween Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern så meget af det slimede græskarkød som muligt. Skyl kernerne grundigt og lad vandet løbe fra.
Put kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca. 20 minutter. Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne ind i en 300 grader C vam ovn eller så højt ovnen nu kan komme op, og gerne varmluft indtil de er lysebrune. De kan spises både med og uden skal. Tips: Bruger du istedet købte økologiske grønne græskarkerner, kan du bare riste dem direkte i ovn eller på pande med salt |
|
Opskriften er vist 367891 gange,
og udskrevet 6655 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (285 stemmer) |
|
Kommentarer Sonja - 2019-11-09 17:00:39 Husk bagepapir ikke kan bruges ved 300 grader, se brugsanvisning på pakken Natasja - 2019-10-12 12:52:28 God opskrift Sonja - 2019-09-20 17:33:05 Bagepapir tåler ikke varme til 300 grader anonym - 2018-10-23 15:54:35 Hej jeg elsker græsker anonym - 2016-11-03 08:39:40 Godt resultat af at riste dem på en pande, og når de ikke er ‘saftige’ længere så kan der presses lidt citronsaft og salt på, og så bliver de dejlige friske og knasende! Sofie - 2016-10-28 16:15:43 Er der en granse for hvor mange man må spise? Dorte - 2016-10-11 10:21:04 Mine kerner bliver gelatine agtige efter de har kogt i ca 15 min. Hmmmm..... Camilla - 2016-10-10 20:43:54 Kan de bruges til at komme på et franskbrød som jeg vil bage? AK - 2015-10-31 09:01:47 Dejlig nem opskrift og godt resultat. Dagmar - 2015-10-25 12:31:24 De var helt vildt gode, næsten som slik anonym - 2015-10-25 08:14:39 Græskar kerner de mangler lidt salt helle - 2015-10-24 23:42:38 første gang jeg lavede dem og de blev mega gode ikke lige hvad jeg havde forventet men de blev gode Ulrik Bjørn - 2015-03-16 18:53:17 Konstaterer at mine kerner efter 15 minutter på 250 grader, som er min ovns max temp, begynder at poppe som popkorn. Anna - 2014-11-09 12:23:42 Lækre græskerkærner anonym - 2014-10-29 14:50:40 Masser af salt, og god i salat ? - 2014-10-26 17:58:06 Hvor lang tid skal de cirka have? Evy - 2014-10-22 12:58:57 Står ikke hvorlænge de skal være iovnen Flemming - 2014-10-21 20:39:40 Sæt temp ned til 250gr. og vent til de er gyldne. Vi kom også lidt sukker på, så minder de lidt som brændte mandler. Yummi anonym - 2013-10-23 20:37:19 hvordan får i dem sprøde som dem man køber??? syntes skalen er sej Helene - 2012-10-27 17:42:21 Utroligt lækre, prøvede at drysse paprika og lakridspulver på hver sin portion. Det kan bare anbefales! 19/10-12 - 2012-10-19 16:10:31 er igang med det nu :) pjuske - 2011-11-06 20:34:39 300 gr. er alt for meget, desuden bliver de sorte i løbet af et øjeblik. Rist dem på pande, så kan meget lettere holde øje med dem, og de bliver faktisk bedre. desuden kan man undervejs prøve smage om de er gode nok. Pernille og Louise - 2011-10-30 15:16:05 Hej vi har lige lavet 2 græskarmænd og er nu i fuld gang med opskriften her med kernerne.. tak for de gode råd med ovnen på 200 så de ikke bliver ristet for meget og vi har også taget mere skat og græsk organo på ummm det bliver guhr :P glædelig Halloween! Lina - 2011-10-22 17:34:21 smager godt, og nemt :-) julie - 2010-10-18 19:29:59 Går straks igang med at lave det Preben Bürgel - 2010-06-13 17:20:13 Var engang i Østrig Hvor jeg fik vaniljeis med sukker eller honing ristede græskarkerner overhældt med et par skefulde græskarkerneolie en lokal specialitet det smagte bare kanon Jeg har erterfølgende også prøvet med nugatis det smager endnu bedere Desværre har jeg ikke fundet et sted herjemme hvor man kan få olien så jeg henter den i Reall i tyskland den heder kernöll mig - 2009-12-04 17:29:42 super god opskrift. jeg er igang med, at lave den nu ;) sandra - 2009-10-29 19:16:34 har lavet dem super godt.. bagte dem ved 200 grader varmeluft i ca. 15 minutter. bare husk at drikke massere vand. lasse & rasmus - 2009-10-26 09:15:52 husk at pille skalden af først så smager det bedere anonym - 2009-10-22 09:25:03 Hvad inderholder græskarkernerne - næringsmæssig. Karen den anonyme - 2009-10-18 09:59:46 smagte godt men 300 gr. er meget. så jeg gjorde det bare ved 250 gr. anonym - 2009-10-16 17:14:04 mine blev også brændte indeni.. udenpå så de ikke særlig lysebrune ud.. øv! natasja - 2009-10-11 17:39:36 mmm meget lækkert det er bare så godt jeg kan ikke klare at spise dem de smager så godt og jeg ved jo at der skal være nogen tilbage men det bliver der vist ikke Per - 2009-10-10 11:42:57 Syntes ikke om dem med skal på, men det er jo ikke anderledes end med pistacienødder eller jordnødder at de skal pilles ud af skallen, dog lidt besværligt synes jeg. Cecilie CK - 2009-10-03 17:31:35 De er rigtig gode, jeg kan huske at jeg spiste en masse af dem da jeg var lille. Jeg fik næsten ondt i maven(: Caroline - 2009-09-29 15:58:42 kan man ikke når de kommer i ovnen putte salt over?? mikkel - 2008-10-30 19:35:34 smager total godt med oliven olie:) Cecilie - 2008-10-29 16:43:18 ja meget lækkert<'33 elsker den slags^^ Villy - 2008-10-27 07:50:27 Hej Har smagt dem før og de er rigtige gode, er nu ved at prøve at lave dem selv med organo på. Amalie og Trine - 2008-10-26 15:01:13 ved ikke om de er gode. Min mor er i gang med at lave dem, men en fra min klasse har dem med og jeg har smagt dem -jummi de er gode :) Migmusen <3 - 2008-10-16 17:04:13 Jep det smager super godt. men drys en masse salt over dem når de ligger på bradepanden! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne