Stegning af mortensanden dagen før
Hovedingrediens : And - And hel Højtid: Mortens aften Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du kan sagtens stege anden dagen før.
Du steger anden som du plejer. Lad den færdigstegte and afkøle. Skær bryststykker, vinger, under- og overlår fra skroget og læg det i et ovnfast fad smurt med andefedt. Andens rygstykker lægges i små bunker i det ovnfaste fad og dækkes med overskydende skind, som forhindre at kødet udtørrer ved genopvarmningen. Læg fyldet i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet til næste dag. Husk også at gemme andefedtet. Genopvarmning i almindelig ovn: Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader C. alm. ovn. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt. Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet. Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering. |
|
Opskriften er vist 48342 gange,
og udskrevet 2302 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (21 stemmer) |
|
Kommentarer suset - 2010-11-08 12:26:02 Hvad skal der bruges til den ret?? det er vist en smutter!! ;-) Ruth - 2009-11-09 01:32:06 Vi gør det her hvert år til jul, for vi er mange samlet juleaften. Når anden er stegt dagen før, skal vi kun koncentrere os om flæskestegen på selve juleaften. Andestegen bliver fin på denne måde og smager som nystegt... Mette - 2005-01-01 01:01:01 Min bedste har lige lavet denne måde at stege anden på til mortens aften og det kan man sagtens være bekendt. Vi var rigtig hældige og få nogle ænder med masser af kød på og de havde holdt fint på saft og smag. Der blev taget godt for sig så jeg giver denne opskrift et 9 tal. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne