Daddelkager

Daddelkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fyld:
150 g.tørrede dadler
0.5 citron saften heraf
 
 Dej:
100 g.smeltet smør
2 dl.vand
3 spsk.olie
 salt
1 spsk.citronsaft
325 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
Opskrift:
Fyld:
Fjern stenene fra dadlerne, der hakkes. Kom dem i en skål og bland dem med citronsaft. Lad det trække mens dejen laves.

Dej:
I en røreskål kommes lettere afkølet smeltet smør. Det piskes med vand, olie, salt og citronsaft. Bagepulver blandes med mel. Det hele æltes til en dej.

Del dejen i 30 lige store portioner. Tril dem til boller og tryk dem flade. Læg en tsk. fyld på hver. Luk dem om fyldet. Sæt kagerne på bagepapir på en ovnplade med sammenføjningerne nedad. Tryk hver med et let mønster med en gaffel.

Bag i en forvarmet ovn 175 grader i 22-25 minutter, til de er let gyldne. Afkøles på rist. Serveres med drys af sigtet flormelis





karakterer:
Opskriften er vist 20364 gange,
og udskrevet 377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-16 22:03:59
Smager rigtig godt. Kagerne fungerer også fint med friske daddeler

  -   2005-01-01 01:01:01
super duper lækker