Rimbo boller

Rimbo boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.mælk
200 g.smør
1 spsk.sukker
6 dl.hvedemel
 
 Fyld:
75 g.smør
2 spsk.sukker
2 tsk.Vaniljesukker
 
 Pynt:
1 dl.flormelis
1 spsk.vand
 
Opskrift:
Smuldr gæren ud i skål. Tilsæt den kolde mæl og rør til gæren er opløst. Tilsæt blødt smør i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.

Rul dejen ud til en firkant 40x40 cm, på et melet bord. Skær dejen ud i firkanter, 8x8 cm.

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Læg lidt fyld midt på hvert dejstykke. Buk de fire hjørner op omkring fyldet. Læg bollerne i små papirsforme og stil dem på en bageplade. Lad dem hæve tildækkede ca. 2 timer v/stuetemperatur.

Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i en 250°C varm ovn 5-8 min. I varmluftsovn v/ 200°C i ca. 8 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist. Pynt med glasur lige inden serveringen.

Tips:

Frys de færdigbagte boller, men uden glasur eller ubagt, efter hævning. Bag dem ifølge ovntemperatur og bagetid som ovenfor.





karakterer:
Opskriften er vist 23129 gange,
og udskrevet 589 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-21 07:04:39
De er bare gode, elsker dem!