Rimbo boller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren ud i skål. Tilsæt den kolde mæl og rør til gæren er opløst.
Tilsæt blødt smør i små klumper, sammen med sukker og mel.
Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant 40x40 cm, på et melet bord. Skær dejen ud i firkanter, 8x8 cm. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Læg lidt fyld midt på hvert dejstykke. Buk de fire hjørner op omkring fyldet. Læg bollerne i små papirsforme og stil dem på en bageplade. Lad dem hæve tildækkede ca. 2 timer v/stuetemperatur. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i en 250°C varm ovn 5-8 min. I varmluftsovn v/ 200°C i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist. Pynt med glasur lige inden serveringen. Tips: Frys de færdigbagte boller, men uden glasur eller ubagt, efter hævning. Bag dem ifølge ovntemperatur og bagetid som ovenfor. |
|
Opskriften er vist 23021 gange,
og udskrevet 584 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (17 stemmer) |
|
Kommentarer lykke - 2008-04-21 07:04:39 De er bare gode, elsker dem! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne