Kalkunsteg

Kalkunsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalkunsteg, billede 4 Kalkunsteg, billede 1 Kalkunsteg, billede 2 Kalkunsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kalkun, ca. 5 kg
 salt
 peber
2 syrlige æbler
2-3 stilkebladselleri
75 g.smør
8 dl.hønsebouillon
 
 sauce:
1 spsk.smør
0.5 spsk.hvedemel
 stegesky fra bradepanden
 evt. lidt fløde
 
Opskrift:
Hug eller skær hals og vingespidser af. Kog dem evt. af til sauce. Skær æblerne i både og bladsellerien i mindre stykker.

Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni. Luk med kødnåle.

Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad. Pensl undersiden med halvdelen af smørret.

Brun den ved 225 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Vend kalkunen, og pensl oversiden med resten af smørret. Dæmp varmen til 150 grader C. alm. ovn, hæld bouillon ved, og steg nu ca. 4 timer. Øs gerne bouillon op over brystet af og til. Mærk ved låret om kødet er mørt.

Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet). Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.

Sauce:
Kog hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time. Si det (det kan gøres i god tid). Hæld stegeskyen fra kalkunen oveni. Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven). Smelt smørret, og pisk melet i. Spæd med skyen, til saucen er tilpas. Kom fløden i, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber. Farv med lidt kulør. Ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet.





karakterer:
Opskriften er vist 57143 gange,
og udskrevet 1581 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-22 09:30:36
god opskift