Ovnstegte revlsben fra Stevns (Revelsben)
Hovedingrediens : Svinekød - Revlsben Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Flæsket skæres ud til revlben ( det kan de sikkert få deres slagter til), som lægges side om side i en bradepande, drysses med salt og sættes nederst i en ca 275 grader varm ovn.
Æblerne skylles, deles og befries for kernehus. De skal ikke skrælles, bare skæres i både. Når revlsbenene har stegt 1 times tid, lægges æbler og svesker i bradepanden og steger med resten af tiden. Revlsbenene skal stege mindst 2 timer i alt, og de skal vendes temmelig mange gange i løbet af stegetiden, så de bliver ens brune på alle sider. Sveskerne bør vendes, når kødet bliver vendt, så de ikke steger tørre på den ene side. Hvis man syntes, der samler sig lidt for meget fedt i bradepanden, kan man hælde det fra og i stedet tilsætte lidt vand. Disse revlsben skal som allerede nævnt være meget møre og mørkebrune, når de er færdige, og det meste af fedtet skal være stegt af. De kan sagtens steges i forvejen og varmes op i ovnen, lige inden de skal spises. Så skal der bare hældes lidt ekstra vand ved, og opvarmningen bør foregå ved lav temperatur. |
|
Opskriften er vist 39099 gange,
og udskrevet 499 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (18 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-11-29 13:24:44 Har lige lavet revelsben efter denne opskrift, føj, det blev kul ! Anbefaler mindre varme 200 gr. og kun ca 5 kvarter i ovnen anonym - 2016-05-24 17:53:20 Er 275 grader i 2 timer ik alt for meget ? heban48 - 2011-03-29 10:39:49 Det er dog den mest mærkelige opskrift jeg har set på revlsben Hans - 2008-07-15 14:38:34 Kan det fryses ned lige efter er det er lavet. anonym - 2005-01-01 01:01:01 sig mig skal det være kul????? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne