Dansk vestindisk bankekød
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bankekød:
Bank kødskiverne fx med den flade side af en kokkekniv. Bland salt og krydderier på en tallerken og vend kødet heri. Vend det herefter i mel og steg det i olie i en stor stegegryde på begge sider til kødet har taget lidt farve, ca. 2 min. på hver side. Steg det evt. af et par omgange. Læg alt kødet i en gryde og vend løg, bladselleri, hvidløg, chili og laurbærblade i. Hæld vand og evt. øl ved og læg låg på. Lad retten simre for svag varme til kødet er helt mørt, ca. 1 time. Kartoffelmos med fennikel og æble: Sauter fennikel i olie 2-3 min. i en stor gryde, vend æblerne i og sauter yderligere 1 min. Tilsæt kartoflerne og hæld vand ved til det dækker. Kog for svag varme til kartoflerne er helt møre, ca. 30 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre på eftervarme. Varm mælken op med persille. Pisk kartoflerne til mos, pisk den varme mælk i og smag til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 58057 gange,
og udskrevet 838 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina 1965 - 2011-06-26 12:46:51 Har prøvet denne ret og synes absolut ikke den er god, på nogen måde. Dårlig smag, passer ikke sammen og har ikke i mine øjne noget at gøre med bankekød. Skuffende opskrift :-( risa - 2008-09-25 09:39:59 Den gode smag fra fennikel og æble forsvinder med kogevandet. Jeg vil foretrække at drysse snittet, rå fennikel over kartoffelmosen. Ellers super lækker ret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne