Dundeekage

Dundeekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.smør eller margarine
250 g.rørsukker
4 æg
1 appelsin, skal heraf
1 citron reven skal heraf
300 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
1 dl.whisky
 
 Fyld:
125 g.mørke rosiner
125 g.lyse rosiner
75 g.korender
50 g.pomeransskal
50 g.sukat
50 g.cocktailbær
50 g.mandler
2 spsk.mel
 
 Pynt
50-75 g.hele smuttede mandler
 
Opskrift:
Begynd med fyldet:
Hak pomeransskal, sukat, cocktailbær og mandler hver for sig. Bland det hakkede fyld med rosiner, korender og 2 spsk. mel.

Rør fedtstof og rørsukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt reven appelsin- og citronskal. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med whisky. Vend forsigtigt fyldet i.

Kom dejen i en velsmurt springform 23-24 cm. i diameter. Fordel smuttede, hele mandler i et pænt mønster på dejen.

Bag kagen 1-1 ¼ time ved 175 grader. Prik i kagen med en gaffel, hænger der ingen dej ved er kagen færdig.

Tips:

Whisky kan varieres med rom eller appelsinsaft. Rørsukker kan erstattes med samme mængde almindeligt sukker.





karakterer:
Opskriften er vist 11866 gange,
og udskrevet 246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-19 17:03:12
Jeg har bagt Dundee cake i aarevis. Opskriften er perfect. Bagetemperatur skal helst vaere 150*C og bagetid 105 - 120 secunder