Braiseret lammebov med citron og timian

Braiseret lammebov med citron og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Braiseret lammebov med citron og timian, billede 4 Braiseret lammebov med citron og timian, billede 1 Braiseret lammebov med citron og timian, billede 2 Braiseret lammebov med citron og timian, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.lammebov med ben
2 spsk.olivenolie
10 fedhvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern
3 gulerødder i tykke mønter
1 spsk.hakkede rosmarinnåle
1 citron revet skal heraf
2 kvistetimian
400 g.hakkede tomater
3 dl.rødvin
2 dl.vand eller bouillon
Opskrift:
Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det, han gør det gerne.

Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydr det med salt og peber.

Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve.

Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring retten i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1½ time.

Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.

Server med dampede grønne bønner og polentagratin.





karakterer:
Opskriften er vist 41508 gange,
og udskrevet 1104 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-03-25 08:49:56
Det var virkelig godt, kan anbefales. brugte dog kartoffelmos til.

  -   2009-04-09 19:10:25
En rigtig god ret og meget nem at lave Så prøv den bare

  -   2008-10-16 17:05:44
Velsmagende gryderet. Nem at lave. Prøv dog med en god kartoffelmos i stedet for polenta. Vi har prøvet begge dele og er slet ikke i tvivl om, hvad der passer bedst!