Juletærte

Juletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Juletærte, billede 4 Juletærte, billede 1 Juletærte, billede 2 Juletærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
300 g.hvedemel
200 g.smør
100 g.sukker
1 æg
 
 Fyld:
 Abrikosmarmelade
1-2 æbler
50 g.rosiner
25 g.hakket sukat
25 g.hakket pomeransskal
100 g.marcipan
 
Opskrift:
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og æg og ælt hurtigt dejen sammen. Læg den koldt 1 times tid Rul ca 2/3 af dejen ud og beklæd en tærteform, ca 22 cm i diameter, med den.

Smør et tyndt lag abrikosmarmelade ud over tærtebunden. Skræl og skær æblerne i både. Fordel æblebåde, rosiner, sukat og pomeransskal i tærtebunden. Riv marcipanen over.

Rul resten af dejen ud, og skær den i strimler og læg over som fletværk.

Bag tærten i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 36374 gange,
og udskrevet 355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu