Nødderoulade med chokoladefyld

Nødderoulade med chokoladefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.nøddekerner
3 æg
150 g.sukker
2 spsk.kartoffelmel
 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
100 g.mørk chokolade
 dl.piskefløde
1 spsk.Kaffe. instant. pulver
 
 abrikosmarmelade
4-500 g.marcipan
50-75 g.chokolade
 guldstøv
 
Opskrift:
Begynd med fyldet:
Smelt chokoladen i fløden sammen med pulverkaffe. Lad blandingen svale og stil den i køleskabet 2-3 timer eller natten over.

Rouladebund:
Lav en form af bagepapir ca 25x40 cm på bagepladen. Pensel formen med smeltet smør. Mal nødderne gennem mandelkværn eller kom dem i blender eller foodprocessor. Pisk de hele æg og sukkeret tykt og skummende. Vend de malede nødder, kartoffelmel og bagepulver forsigtigt i. Fordel dejen i papirsforme.

Bag rouladebunden ca midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter.

Vend rouladebunden ud på et stykke sukkerstrøet papir. Dæk straks med et fugtigt viskestykke og lad bunden blive helt kold.

Pisk chokoladecremen stiv og fordel den over rouladebunden.

Rul rouladen sammen på den lange led. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade ud over rouladen. Rul marcipanen ud mellem to stykker plastfilm og beklæd rouladen med den. Smelt chokoladen og sprøjt den på gennem et papirkræmmerhus. Pynt med guldstøv.





karakterer:
Opskriften er vist 26176 gange,
og udskrevet 678 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu