Flæskesteg med appelsin og rosmarin
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Vend bunden i vejret på stegen og snit nogle små lommer i undersiden. Put friske rosmarinkviste og appelsinskal i lommerne. (Lav nogle tynde appelsinskræller ved hjælp af en kartoffelskræller). Gnid hele stegen med peber og rigelig havsalt. Læg den med bunden i vejret i en bradepande og hæld appelsinjuice i så det dækker sværen.
Sæt stegen i ovnen ved 220 grader og lad sværen koge i 20 minutter. Tag den ud og vend den op. Pres lidt mere rosmarin og et par laurbær ned mellem sværene og drys med mere havsalt. Stil stegen ind i ovnen igen i 20 minutter. Skru ned på 170 grader. Lad appelsinjuicen blive i bradepanden og tilsæt evt. lidt mere, hvis det er kogt bort. Kom lidt flere rosmarinkviste ved. Lad stegen stå i ovnen i ca. fem kvarter endnu, muligvis mere, det afhænger af størrelsen. Check, om sværen er sprød, ellers giver du lige stegen nogle minutter under grillen til sidst. Lad stegen hvile lidt inden den skæres ud. Si evt. appelsinskyen til en sauce. |
|
Opskriften er vist 33950 gange,
og udskrevet 1093 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.1 (54 stemmer) |
|
Kommentarer Joan - 2009-07-21 11:55:09 Virkelig godt alternativ til traditionelt flæskesteg, hvis man trænger til en ny variant. Er rigtig lækker med enten varm eller koldrødkålsalat tilsat appelsinstykker og kogte kartofler. Der bliver en virkelig god sovs, som vi lige jævner lidt med maizena. En opskrift der kommet for at blive i vores familie. Line - 2005-01-01 01:01:01 Nogle alternative serveringsforslag? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne