Farmors leverpostej

Farmors leverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
form 1 form
PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Farmors leverpostej, billede 4 Farmors leverpostej, billede 1 Farmors leverpostej, billede 2 Farmors leverpostej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
375 gram Svinelever, rå
125 gram Spæk fersk
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
Opskrift:
Hak lever, spæk og løg en til to gange afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være. Rør mel, æg og mælk i farsen. Krydr med salt og peber.

Hæld leverpostejfarsen op i en ovnfast skål eller aluform. Læg baconskiver ovenpå.

Bag postejen i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn til den er lysebrun og gennembagt. I større ovnfaste fade af keramik er bagetiden ca. 1½ time. I mindre aluforme er bagetiden ca. 45 minutter.

Brug en kødnål til at se, om postejen er gennembagt. Kødsaften skal være klar.

Tilbedningstid Ca. ½ time plus bagetid ¾-1½ time

Tips:

Leverpostejen kan fryses i 2 måneder. Det er bedst af fryse den rå leverpostejfars og derefter bage den enten direkte fra fryseren eller efter optøning i køleskab.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Leverpostej

karakterer:
Opskriften er vist 250693 gange,
og udskrevet 6625 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (143 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7376 (1756 kcal)
KJ pr. form 7376 (1756 kcal)
Vægt ialt 1068 gram
Vægt pr. form 1068 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 690 KJ (164 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-18 15:45:50
Der skal nemlig lige præcis ingen andre krydderier i -eller opbagt sovs - som i andre opskrifter. Det er det der gør den så enkel at lave og enkel og oprindelig i smagen, så den kan spises alene eller med rødbeder, løg, champignon, eller bacon, hvis man vil. Eller det hele på een gang.

  -   2011-11-13 11:03:32
jeg vil også sige den mangler noget smag i form af krydderier jeg koger spæk med løg og timian lauerbær blade i lidt suppe og kommer lidt ansjoser i og så fløde i stedet for mælk min og brug en til en lever spæk og fløde

  -   2011-08-25 13:33:08
Den mangler simpelthen så meget smag fra krydderier. Kun Salt og peber? Ja, det er i sandhed mormors leverpostej. Simpel er den dog. Nem og lave - Men dødkedelig. (Prøv at rør den med en bechamel i stedet. Og brug allehånde!)

  -   2011-03-27 09:57:42
Den er rigtig god, men synes den mangler et eller andet krydderi..Må prøve mig lidt frem

  -   2010-08-19 16:55:30
Reiser til Danmark 2-3 ganger i året og kjøper med etpar kilo hver gang. Takk for oppskriften. Nå kan jeg lage den selv! :)

  -   2010-03-07 12:43:14
hvis den lige er lavet er den udmærket, efter 2 dage i køleskabet smager den som den billigste leverpostej man kan købe.

  -   2010-03-06 05:42:57
Det må jeg sige. Nu har jeg siddet i Thailand i 4 år og længtes efter en rigtig god leverpostej.Og så finder jeg sådan en let opskrift, som kommer på højde med Stryhns Grove...........PERFEKT. Har lavet den et par gange før , hvor den blev lidt for pate agtig, men idag hyggede jeg mig med opskriften, og det kan bare ikke blive bedre.

  -   2009-10-26 02:02:37
Meget nem. Jeg bruger kyllinge lever og magert Bacon. Og saa kommer jeg lidt mixed spice i Selv Australierne synes den er god

  -   2009-06-22 07:06:37
bor i thailand har ikke smagt leverpostej i flere aar .da jeg spiste et stykke med lever postejen horte jeg englene synge.det eneste jeg savnede var rugbrodet

  -   2008-05-14 21:47:13
Har nu proevet opskriften med 200g goosefat. Og det er bare MUMS. Jeg har ogsaa lige bagt et par rugbroeder, saa nu staar den bare paa ren raahygge i et par dage :o)

  -   2008-05-01 00:56:24
Proevede med svinefars, men den blev lige toer nok. Mere pate end leverpostej. Vil nok lave et mere eksperiment med dels fars og dels svinefedt. Jeg andetsteds set en der anvendte andefedt istedet for spaek.

  -   2008-04-30 15:59:26
Hejsan Bor i England, og savner ogsaa min danske leverpostej. Kan ikke finde nogen staeder hvor man kan koebe spaek, vi har ikke en rigtig slagter i miles omkreds. Derfor vil jeg proeve med flaeskefars (den ser godt fed ud) og se hvordan det gaar. Mere naar vi har proevet.

  -   2007-11-30 09:33:45
Kan ikke forstå at denne super leverpostej ikke har højere karakter

  -   2007-05-25 10:58:42
prøv med lever fra rådyr det giver en meget fin smag det er bare godt

  -   2007-04-12 08:30:40
Lavede 4 dobelt portion, hvis du undre dig over de tre små billeder, bagte to forme og frøs resten ned til senere brug. Bager for øvrigt altid leverpostej i vandbad.

  -   2005-01-01 01:01:01
lige præcis den opskrift jeg ledte efter. Tusinde takJeg kommer igen.j

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder guf

  -   2005-01-01 01:01:01
nem, og rigtig god. Men husk den skal stå i vandbad

  -   2005-01-01 01:01:01
Sidder i Riga og savner leverpostej. - Den er god!

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder let at gå til,og meget overskueligt-Det vil jeg lige prøve...