Flæskesteg med allehånde

Flæskesteg med allehånde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2-2.5 kg.svinekam
6-8 laurbærblade
1-1.5 spsk.groft salt
 lidtpeber
0.5 tsk.allehånde
 
 
Opskrift:
Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230 grader. Rids stegen helt ned til kødet med 1/2 cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 min.

Stegning:
Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 min stadig ved 230.

Hviletid:
Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 min. Ovnen sættes ned til 160.

Stegning:
Ind i ovnen i 30 min. Herefter skal centertemperaturen vise 60. Hvis lavere - ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, dvs. der skal måske bruges grill.

Hviletid:
Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.

Udskæring:
Skær sværen fra, er den ikke helt færdig er det nu den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver.





Beskrivelse:
Se kokken favoritopskrift Flæskesteg med sprøde svær

karakterer:
Opskriften er vist 11363 gange,
og udskrevet 191 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu