Flæskesteg med nelliker
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sværen efterridses evt. hvis der ikke er skåret helt igennem fedtlaget. Ridserne må dog ikke nå ned i kødet, da kødsaften så løber ud af stegen.
Stegen lægges i en bradepande med sværen nedad. Kogende vand hældes ved indtil sværen er dækket med vand. Stegen sættes i en 250 grader varm ovn i 20 min. Stegen skal gennem hele forløbet stå midt i ovnen. Tag stegen ud af ovnen og hæld vandet/skyen fra - gem denne til sovsen. Gnid godt med groft salt ned i alle ridser. Læg nogle nelliker og laurbærblade ned mellem nogle af ridserne. Sæt stegen i ovnen igen ved samme temperatur i 20 min. Skru varmen ned til 160 grader og steg færdig i ca. 1 time og 45 min. Tips: Stegen kan evt. få nogle få minutter under grill til sidst hvis sværen ikke er blevet helt sprød. Hold dog godt øje med stegen hele tiden, da det går stærkt! |
|
Opskriften er vist 35038 gange,
og udskrevet 505 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Mads - 2008-04-01 23:03:58 Det er jo heller ikke fordi man skal koge kødet. Men hvis man hælder vand i til sværen er dækket opsuger denne en del væske som så fordamper når stegen sættes i ovnen igen. Denne fordampning skaber større bobler i sværen og den bliver derfor lidt mere "luftig" hvilket mange nyder. henrik - 2005-01-01 01:01:01 En flæskesteg må aldrig koges, det er en misforståelse. Køb et ordentligt stykke øko. Kød, gnid den i salt, sæt lauderbær i og sæt din i ovnen ved 200 g. Til sidst skal give den en gang under grillen så man får dejlige sprøde sværd. Længer er den ikke Bente Buch Jensen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg er udemærket tilfreds med denne opskrift jeg vil kalde den lækker peter - 2005-01-01 01:01:01 tilsæt kanel i vandet, når stegen tilberedes. Det smager bare super! Lina - 2005-01-01 01:01:01 Stegen blev super, men vandet man skal tage fra efter 20 min. er fuldstænigt lige meget at bruge til sovs = ingen smag! per - 2005-01-01 01:01:01 stegetiden passer vist bedst på en steg på 1 kg. da man skal regne med ca. 1 time pr kg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne