Chapatti Indiske
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Oprindelsesland : Indien Indsendt : |
|
|
Mel og salt hældes i en stor røreskål.
Lav en fordybning i midten og tilsæt vand og olie.
Dejen røres sammen, først med en grydeske, dernæst hænderne.
Dejen skal være ret fast.
Dejen lægges over på et melpudret bord og æltes i 15 minutter. Det ekstra mel skal endnu ikke tilsættes. Dejen formes til en kugle og lægges i en skål. Dejen dækkes med film og hviler i mindst 2 timer. Den kan evt. hvile natten over. Dejen deles i 20 lige store stykker. Stykkerne formes til runde boller. Brug det ekstra mel til at udrulle bollerne til cirkler på størrelse med en pandekage. De flade brød stables efterhånden som de udrulles. Læg et stykke melpudret film eller bagepapir mellem hvert brød. En stor tykbundet pande varmes op. Hver chapatti bages i 1 min på hver side. Blusset justeres, så brødene bliver gyldne, men ikke brændte. For at gøre brødene så lette som muligt, kan det være en fordel at presse kanterne med et sammenfoldet viskestykke under stegningen. De færdige chapatti holdes varme og bløde indpakket i et rent viskestykke. Serveres varme til indiske curry-retter eller grøntsagsstuvning. Tips: Halvdelen af grahamsmelet kan erstattes af alm. hvedemel. Det gør brødene lidt lettere, men også mere neutrale i smagen. |
|
Opskriften er vist 44886 gange,
og udskrevet 967 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (37 stemmer) |
|
Kommentarer JariWeisdorf - 2014-06-11 15:34:49 Fin opskrift, men jeg kan ikke se, hvordan det på nogen mulig måde skulle kunne lade sig gøre at lave 20 chapatti ud fra den opskrift. Jeg fik kun fem ud af det, og selvom de måske godt kunne have været lidt tyndere, kan jeg ikke forstå, at det skulle kunne blive til 20. Vibeke - 2009-02-20 16:10:46 Chapatti (rigtige) skal laves med ATTA men fint malet grahamsmel købes i pakistanske eller indiske butikker så bliver de bløde fine brødene skal puffe op første gang men vender dem. Opkriften oven over kan sagtens anvendes midzy - 2005-01-01 01:01:01 det smar godt Bitten J - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har fået at vide man kan lave det med nellikepulver og sesamkerner, men denne opskrift er også vældig god. !! Dorte - 2005-01-01 01:01:01 VIDUNDERLIGT!! Caroline & Sofie - 2005-01-01 01:01:01 Det lyder ret godt, vi skal måske bruge det, til vores projekt om Indien... anonym - 2005-01-01 01:01:01 Jeg kommer selv fra Indien. Chapathi skal laves med 500 gram hvedemel samt 100 gm grahamsmel. Lidt olie og salt tilsættes i dejen og bages på en tør pande eller med lidt olie. Smager rigtigt godt. Husk dejen skal være godt æltet inden man ruller den ud til chapati. majzen - 2005-01-01 01:01:01 det er volsomt lang tid den skal hæve men det bliver den jo jo kun bedre af |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne