Snebolde

Snebolde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Marcipankonfekt

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Snebolde, billede 4 Snebolde, billede 1 Snebolde, billede 2 Snebolde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Ren rå marcipan
200 gram Chokoladeknapper, hvide 1 pose 200 gram.
75 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
75 gram Nougat, blød
  evt. nødder
   
   
Opskrift:
Allerførst skal I skære marcipanrullen i skiver (ca. ½ cm tykkelse) og nougaten skal skæres i små tern. Så tager I en skive marcipan, lægger et tern nougat på midten og rul marcipanen til en kugle med nougat i midten. I stedet for – eller sammen med nougat kan lægges en nød.

Når al marcipanen er trillet til kugler skal chokoladen smeltes. Dette gøres bedst over et vandbad, hvor I tager en gryde og fylder den halvt med vand og lader dette varme næsten til kogepunktet. Så tager i en skål, der kan tåle det næsten kogende vand og lægger chokoladen deri. Sæt skålen forsigtig i gryden med vand – husk det er MEGET vigtigt, at der ikke kommer vand ned til chokoladen, for så kan den risikere at blive grynet. Så skal chokoladen bare have lov til lige så stille at smelte. Tag skålen op af vandbadet og rør forsigtigt i chokoladen. Lad den dernæst afkøle lidt i få minutter – dog skal den ikke blive stiv, for så må den op i vandbadet igen.

Nu er marcipanen klar til at blive overtrukket med chokoladen. Sænk en gaffel med en marcipankugle ned i skålen med chokolade (I skal ikke stikke gaflen igennem kuglen!) og sænk den ned i chokoladen, så kuglen bliver helt dækket af chokolade. Løft gaflen og bank den forsigtig mod siden af skålen for at få den overflædige chokolade til at dryppe af. Læg kuglen til afkøling på en tallerken eller fad beklædt med bagepapir. Fortsæt med de resterende kugler.

Kuglerne skal afkøle lidt, men de må ikke størkne helt, de skal nemlig rulles i kokosmel mens chokoladen stadig er lidt blød. Det gør I ved at hælde kokos på en tallerken og igen bruge en gaffel til forsigtigt at trille kuglerne deri. Læg de hvide kokoskugler tilbage på bagepapiret og lad dem stivne helt, gerne et køligt sted, før de er klar til servering. Kan evt. opbevares i køleskabet i en kagedåse eller en flot glaskrukke med låg.

Tips:

Den hvide chokoladen kan naturligvis udskiftes med mørk chokolade - men så ligner det jo bare ikke rigtigt snebolde længere. men godt smager det nu alligevel. Fyldet kan også udskiftes med fx rosiner, hakkede figner eller abrikoser, som er opblødt i appelsinsaft eller med hakkede mandler eller valnødder. Det er helt op til din fantasi og smagsløg.





karakterer:
Opskriften er vist 202695 gange,
og udskrevet 5448 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (131 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12647 (3011 kcal)
KJ pr. Portion 12647 (3011 kcal)
Vægt ialt 550 gram
Vægt pr. Portion 550 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2299 KJ (547 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 37.0 gram
Kulhydrat 48.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-26 14:27:39
kan man bruge sukker istedetfor kokos udenpå??

  -   2013-12-17 12:54:07
Rigtig lækre og nemme at lave sjove at putte forskellige ingredienser i

  -   2012-11-30 19:15:54
Lavede dem sidste år, de er intet mindre end fantastiske!

  -   2011-12-07 18:26:01
De er Super gode ;)

  -   2011-12-05 15:44:21
Namme namme , ser lækkert ud!!! :D

  -   2010-12-02 06:39:24
Det lyder rigtig godt, sakl prøves. mums

  -   2009-11-18 08:51:15
DET ER BARE KVALITET OG DELIKATESSE!!! MEN JEG SYS AT DE ER LIDT FOR KLISTREDE, MEN DU SKAL BARE LADE VÆR MED AT PUTTE MARCIPAN ISTEDET 1000 g smør :) - det er bare lækkert.

  -   2008-12-21 21:14:14
Nøj, de ser godt nok gode ud! Er i gang med at lave dem og glæder mig til at smage dem, når de er færdige. Godt beskrevet! God jul!

  -   2008-12-19 22:04:06
De lyder super gode- prøver at lave dem i morgen.

  -   2008-11-27 21:28:37
Mon man kan bytte kokosen ud med sukker,så de kan blive mere sprøge udenpå ? Nogle der har forsøgt sig, eller som kan forudse svaret? :)

  -   2008-11-04 12:46:30
der skal der whiskey i marcipan - mums

  -   2008-09-27 12:52:58
mumm de smager godt!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Lang opskrift men de ser rigtigt lækre ud Ü

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker opskrift... og dejlig detaljeret beskrevet, så en nybegynder kan forstå :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
De lyder gode. Tror det bliver dem vi skal lave her til jul!

  -   2005-01-01 01:01:01
de er p.... gode!!!! prøv selv at lave dem. p.s. i kan også putte appelsinsaft /skal i... og prøv at lave dem til jul.... : D

  -   2005-01-01 01:01:01
de er p.... gode!!!! prøv selv at lave dem. p.s. i kan også putte appelsinsaft /skal i... og prøv at lave dem til jul.... : D

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor lyder den bare god!! Kan ikk vente med at komme igang...!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er jo månedens opskrift fra Diddl.dk, den er mægtig god

  -   2005-01-01 01:01:01
De skal prøves

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder RIGTIG lækkert!