Kvædegele
Hovedingrediens : Frugt - Kvæde Indsendt : |
|
|
Skyl frugterne godt, skær kvædefrugterne i både og læg dem med skal og kerner i en gryde,som fyldes med det vand der lige dækker frugten. Kog blandingen til frugten bliver mør.
Hæld det gennem en si og lad saften løbe af. Bland saften med lidt sukker og kog den til den tykner. Hæld på rene glas Tips: De vaskede kvæder koges, dækket med vand ½-1 time, hvis de er hårde. Modne kvæder, der har fået frost, kan skæres itu med det samme. |
|
Opskriften er vist 51251 gange,
og udskrevet 1298 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (26 stemmer) |
|
Kommentarer ulla - 2023-05-25 13:44:14 kan denne opskrift bruges til den type kvædegele, som man bruger til at skære i skiver og putte ovenpå f.eks. ost. det er meget typisk i spanien, at man køber et stykke kvædegele (membrillo), men jeg er i tvivl om, hvorvidt denne opskrift kan blive så stiv, at man kan skære gele'en i skiver ? anonym - 2016-11-28 09:22:03 Hvor mange kvæder kommes i? gr. kg. Kirsten D - 2012-10-03 14:47:05 Kvædegele kan spises til alt, samt som smagsforstærker i sovs. Meget fornem smag.Delikat. Kubling - 2009-11-02 19:30:59 Man kan spise det på moden ost... en skive ovenpå Dorte - 2007-10-27 21:19:21 Hvad spiser man til/med kvædegele? Eller, hvad spiser man den til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne