Skindstegt multe med øl og grønsager
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Multe Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fisken skal afskælles.
Den gode fiskehandler gør det gerne. Ellers gøres det lettest med en ske (fra hoved mod hale) nede i en køkkenvask. Skyl ikke fisken! Dup den helt tør med køkkenrulle. Ca. 10 min. før servering drysses fisken med salt og peber på kødsiden og den steges med skindsiden nedad på en teflonpande med en smule olie. Varmen skal kun være jævn, så den kan vandre op gennem fisken før skindet er blevet for mørkt. Fisken kan evt. vendes de sidste 30 sek. inden servering. Agurken halveres på langs, renses for kerner og skæres i tykke skiver. Radiserne skæres i kvarte på langs. Rucola deles evt. groft. Læg agurkehalvmånerne i en sigte og drys dem med 1 tsk. groft salt. Lad dem trække i 1/2 time. Skyl evt. for salt. Læg agurker og radiser i en dampindsats, læg rucolaen over og kom et par dl. vand i bunden af gryden. Læg tætsluttende låg på og damp 2-3 min. Tag dampindsatsen op, kom øl i gryden og lad den koge ind til ca. 3/4 dl. Pisk koldt smør i og smag til med salt og peber. Vend persille i. Fordel grønsagerne på 4 tallerkener, hæld den tynde ølsauce over. Læg fisken med skindsiden opad på toppen. Langs kanten lægges små, nye, kogte, danske kartofler. Tips: Rødfisk eller sandart kan også bruges til denne ret. |
|
Opskriften er vist 23506 gange,
og udskrevet 314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne