Dadelboller med nødder
Hovedingrediens : Frugt - Dadler Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Dadlerne kan evt. køres igennem en blender, og det samme med nødderne.
Gæren opløses i vand og blandes i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, honning, dadler og nødder.
Sørg for at nødder og dadler ikke klumper for meget sammen.
Tilsæt melet – lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
Tag dejen ud på et mel drysset bord, og form til boller.
Læg bollerne på bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efter hæve tildækket i ca. 20 minutter.
Pensl bollerne med et sammen pisket æg.
Bollerne bages i en forvarmet ovn – i midten ved 200 grader 15 – 20 minutter
|
|
Opskriften er vist 24440 gange,
og udskrevet 697 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Marie Storm - 2011-01-22 17:38:08 Jeg lavede en halv portion af de angivne mængder, men sammen med dadler tilsatte jeg tørrede abrikoser, rosiner, figen og mandler (i alt ca. 160 gr). I stedet for boller formede jeg det som en brød og bagte det i en brødform. Det hævede rigtig flot og smagte godt - især med smør :-) Næste gang tror jeg, jeg vil putte endnu mere tørret frugt i og måske også lidt havregryn i stedet for hvedemel. Godt alternativ til kage. Anne Bech - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode. Holder sig friske længe. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne