Dadelboller med nødder

Dadelboller med nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
3 spsk.vand
5 dl.lun mælk
3 spsk.olie
2–3 tsk.salt
 spsk.honning
50 g.groft hakket hasselnødder
125 g.dadler uden sten
800 g.hvedemel
 Æg til pensling.
 
Opskrift:
Dadlerne kan evt. køres igennem en blender, og det samme med nødderne. Gæren opløses i vand og blandes i den lune mælk. Tilsæt olie, salt, honning, dadler og nødder. Sørg for at nødder og dadler ikke klumper for meget sammen. Tilsæt melet – lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter. Tag dejen ud på et mel drysset bord, og form til boller. Læg bollerne på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efter hæve tildækket i ca. 20 minutter. Pensl bollerne med et sammen pisket æg. Bollerne bages i en forvarmet ovn – i midten ved 200 grader 15 – 20 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 24540 gange,
og udskrevet 698 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-22 17:38:08
Jeg lavede en halv portion af de angivne mængder, men sammen med dadler tilsatte jeg tørrede abrikoser, rosiner, figen og mandler (i alt ca. 160 gr). I stedet for boller formede jeg det som en brød og bagte det i en brødform. Det hævede rigtig flot og smagte godt - især med smør :-) Næste gang tror jeg, jeg vil putte endnu mere tørret frugt i og måske også lidt havregryn i stedet for hvedemel. Godt alternativ til kage.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode. Holder sig friske længe.