Julemandens grovbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Solsikkekernerne ristes let på en tør pande, afkøles og hakkes groft.
Mælken lunes til den er håndvarm (37grader) og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 30 minutter, tildækket.
Dejen slås sammen, deles i to lige store stykker, som formes til kugler, der hviler 2.3 minutter, tildækket. Hver dejkugle formes til et brød, der sættes på en smurt bageplade. Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 20 minutter, tildækket. Pensles med æggestrygelse og ridses på skrå. Bages i en 200 grader varm ovn på nederste rille i ca 25 minutter. |
|
Opskriften er vist 11242 gange,
og udskrevet 217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.1 (11 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 ikke særlig julet anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hvorfor er dette brød specielt til jul? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne