Marinerede sild (hjemmelavet)
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens, flå og filetér sildene.
Lad dem udvande ca. 24 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Lad sildefileterne dryppe godt af, læg dem i eddikelagen og lad dem trække mindst 6 timer. Tips: Se grundopskrift på eddikelagen her spegesild/saltsild er sild der har typisk har ligget i en salt-sukker lage i 5-6 uger. |
Marinerede sild - en klassiker til julenMarinerede sild har sin historie helt tilbage til middelalderen, hvor sild var en tradition ved julebordet. Sild var engang en fast del af danskernes basiskost, men tilbage i 1800-tallet ændrede danskernes spisevaner sig, efter at komfuret blev en almindelig del af danskernes køkkenvaner. Den revolutionerende opfindelse gjorde det lettere at tilberede flere retter ad gangen. Foruden de mange nye opskrifter på marinerede sild, blev sildeanretningerne i I løbet af 1900-tallet langt mere fantasifulde. En ny type sildemarinade, indeholdende sukker, var særligt populær blandt den danske befolkning. Marinerede sild er ikke kun en fast klassiker på julebordet. De serveres også til påskefrokosten, hvor de ofte ledsages af snaps og et stykke godt rugbrød.FAQHvor længe kan marinerede sild holde sig?Marinerede sild kan holde sig i 8-10 dage i køleskab.Kan marinerede sild fryses?Ja, marinerede sild kan godt fryses, så længe de er dækket af lage. Husk at fryse dem i en plastbeholder, da glas vil sprænge. Holdbarheden er et par måneder. |
Opskriften er vist 199310 gange,
og udskrevet 3380 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2024-01-07 21:15:00 Jens. Mener du lakserøget sild? anonym - 2023-11-26 19:27:10 Hvad med en opskrift på laksemarineret sild ! Jens Langhoff Per - 2020-12-17 12:50:57 Krydderierne er til lagen, de skal koges op med eddike, vand og sukker anonym - 2020-12-17 11:53:45 Hvad skal man dog med alle krydderierne. ? evald seemann - 2018-09-14 20:34:12 min far som var købmand indkøbte store islandske sildefileter i trætønder og min mor marinerede dem til både min fars og min store fornøjelse, min far solgte dem også efter vægt - de marinerede altså seemann - 2017-07-06 16:54:26 brug islandske spegesild og fileleter dem P - 2008-12-01 22:55:02 Masser af dild. En god ide er at bruge ½ flaske hvidvin i stedet for vand, hvis man forstår sådan en lille en. malthe - 2008-03-07 17:17:27 en smule dild i marinaden er ikke så værst |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne