Pumpernikel - Pumpernikkel
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Kom de knækkede rug- og hvedekerner i en stor skål og overhæld dem med 1 L kogende vand. Rør honning, olie og kommen i og dæk skålen med sølvpapir og lad det stå og trække ved stuetemperatur i 2 døgn.
Opløs gæren i 1 dl lunkent vand og rør gæren med salt og det meste af grahamsmelet. Dette røres sammen med kernerne. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere grahamsmel. Smør to forme og fordel dejen heri. Lad brødene hæve 2-3 timer. Sæt ovnen på 125 grader Celcius. Pensl brødene med vand. Dæk overfladen med sølvpapir, og tryk det ned langs siderne, så det er tætsluttende. Bag brødene 8 - 10 timer. Overfladen skal være mørk og kanterne slippe formen. Slå brødene ud og pak dem ind i viskestykker, og lad dem hvile i mindst et døgn før der skæres af dem. |
|
Opskriften er vist 22256 gange,
og udskrevet 332 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne